3 Ekim 2019 Perşembe

“TÜİK gazı, elektriği ve sigarayı kaçak kullanıyor galiba”

Yıl içerisinde fahiş zam gelen ürünlere atıfta bulunan ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı yüzde 9.29’luk enflasyona inanmadığını ima etti.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Enflasyonun tek haneye inmesini bekliyoruz” açıklamasının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici fiyatları eylül ayında aylık bazda yüzde 0.99 artış gösterirken, baz etkisi nedeniyle yıllık TÜFE yüzde 15.01’den yüzde 9.26’ya geriledi. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi, fiyatların geçen yıl aynı dönemde çok yüksek olmasından (baz etkisi) kaynaklandığı belirtildi.

İTİRAZ GELDİ

Akaryakıt, elektrik, doğal gaz ve sigara gibi ürünlere yıl içerisinde yüzde 30 ile 60 arasında zam geldi. TÜİK’in yıllık enflasyonu yüzde 9.26 olarak açıklamasına, Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu’ndan itiraz geldi.

Fahiş zam gelen ürünlere atıfta bulunan Muratoğlu, ”İstatistik Kurumu elektriği, gazı ve sigarayı kaçak kullanıyor galiba” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Nadira, yabancı öğrenci sınavına hazırlanmak için dershaneye gidecekti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder