4 Ekim 2019 Cuma

Merkez Bankası: Enerji fiyatlarına ekimde de zam gelecek

Merkez Bankası, enerji grubunda yıllık enflasyon gerilemesine rağmen fiyatların aylık bazda “yüksek bir artış” kaydettiğini vurguladı. Enerji fiyatlarında aylık bazdaki artış eğiliminin elektrik fiyat ayarlamasının etkisiyle ekim ayında da devam edeceğini açıkladı.

BOLD – Merkez Bankasının eylül ayına ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı. Rapora göre, eylül ayında tüketici fiyatları yüzde 0.99 arttı, yıllık enflasyon 5.75 puan azalarak yüzde 9,26’ya geriledi. Geçen yılki yüksek baz etkisine bağlı olarak, alt grupların tamamında yıllık enflasyon önemli bir düşüş kaydetti.

Enerji fiyatları eylülde yüzde 3.17 artmasına karşın, enerji yıllık enflasyonu baz etkisiyle yüzde 4.86’ya geriledi. Bu dönemde doğal gaz fiyatları yüzde 13.92 ve akaryakıt fiyatları döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki gelişmelerle yüzde 2.80 yükseldi.

“EŞEL MOBİL SİSTEMİ, DAHA OLUMSUZ BİR GÖRÜNÜMÜ ENGELLEDİ”

Diğer taraftan eşel mobil sistemi akaryakıt fiyatlarında daha olumsuz bir görünümü engelledi. Enerji fiyatlarında aylık bazdaki artış eğilimi, elektrik fiyat ayarlamasının etkisiyle ekim ayında da devam edecek.

Sadece elektrikle doğalgaza yüzde 32’şer zam yapıldı ama memur ve emekli yüzde 6 zam alabilecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder