5 Ekim 2019 Cumartesi

Enes Kanter’e kendisine saldıran AKP’lilere sinesini açtı

ABD’de yaşayan AKP taraftarlarının, geçen hafta New York’a giden bakanlara şikayet ettiği NBA’in Türk yıldızı Enes Kanter, cuma namazı sonrası sözlü saldırıya uğradı. Kanter, kendisine yönelik hakaretlere ders gibi bir cevap verdi.

BOLD – AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in, camiye gitmesi ABD’de yaşayan AKP’lileri çıldırtan Enes Kanter için “Gereğini yapacağız” demesinin üzerinden sadece bir hafta geçti. Kanter, dün takım arkadaşı Tacko ile gittiği cuma namazı sonrasında sözlü saldırıya uğradı.

O anları kameraya kaydeden NBA Yıldızı, Twitter hesabından olaya neden olanlara tepki gösterdi. Görüntülerde 2-3 arkadaşı ile Enes Kanter’in yanına giden bir AKP’li şu sözleri dile getirdi:

“Babanın camisine gitseydin. Orada kılsaydın. Hain. Hainlik nasıl bir duygu. Türkçeyi mi unuttun. Meymenetsiz. Hainlik yüzüne yansımış. Sadece sen Amerika’da yaşayamazsın biz de yaşıyoruz hain olmadan. Babana selam göndermek ister misin hain. Yüzlerce kilometre öteden nasıl böyle yaşıyorsun duyarsız, haince.”

Cemaatten tepki gösterenlere de karşılık veren saldırgan, Kanter ve arkadaşını araçlarına kadar işte böyle takip ediyor…

Saldırganların tüm provokasyonlarına karşın Enes Kanter, sakinliğini koruyor ve yaşananları takipçilerine aktarıyor. Kanter, cumadan bir gün önce ise Fethullah Gülen’in şu sözlerini paylaşmıştı: “Aç herkese, açabildiğin kadar sineni, ummanlar gibi olsun! İnançla geril ve insana saygı duy. Kalmasın alâka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül..!”

ÖMER ÇELİK: GEREĞİNİ YAPACAĞIZ!

Geçen hafta ABD’de gazeteci olduğunu belirten Kemal Bozkurt, Enes Kanter’in cuma namazına gitmesini Türk bakanlara şikayet etmişti. Namaza gelen cemaatin Kanter’in etrafında toplandığını belirten Bozkurt, bunun kendisini çıldırttığını söyledi. Bozkurt, BM toplantıları için New York’a giden bakanlar Hulusi Akar, Berat Albayrak ve Ruhsar Pekcan ile AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in katıldığı toplantıda konuşmuştu. “Enes Kanter, ABD’nin en entelektüel İslami merkezi Islamic Society of Boston Cultural Center’a iki üç haftadır cuma namazına geliyor; Amerika’nın en uzun basketbolcusu Tacko ile beraber. Millet kuyrukta, cemaat kuyrukta. Gençler, çocuklar, yaşlılar, kızlar. Ben tabi çıldırıyorum” ifadelerini kullanmıştı. AKP Sözcüsü Çelik, Kemal Bozkurt’un bu feryadının ardından konuyu takip edeceklerini ve gereğini yapacaklarını belirtmişti.

KHK’lıların Büyük Buluşması HDP Genel Merkezi’nde başladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder