2 Ekim 2019 Çarşamba

Tek taraflı operasyon için Erdoğan ve Akar’dan ortak mesaj

ABD ve Türkiye arasında Suriye’nin kuzeydoğusunda oluşturulması öngörülen güvenli bölge konusunda sürecin yavaş ilerlemesine tepki gösteren Ankara, tek taraflı operasyon sinyali verdi. Erdoğan ve Akar’dan ortak mesaj geldi.

BOLD – TBMM’nin açılışında Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali veren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajlarına akşam düzenlenen resepsiyonda da devam etti.

 

Erdoğan’a Fırat’ın doğusuna yönelik verdiği mesajlar hatırlatılarak “Güvenli bölge konusu var, iki haftalık süre tanımıştınız. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dediniz, yani operasyon kapıda mı?” sorusu yöneltildi. Erdoğan bu soruya “Aynı yerdeyim, bir gece ansızın gelebiliriz” sözleriyle cevap verdi.

AKAR: BU İŞİN ŞAKASI YOK

Meclis açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da güvenli bölge ile ilgili olarak, “İşin hızlanması lazım, sonuca gitmesi lazım, vakit kaybetmememiz lazım. Olayları yakinen takip ediyoruz… İşin hızlanması lazım, vakit kaybediyoruz. Vakit kaybetmememiz lazım” açıklamasını yaptı.

Hulusi Akar, “Cumhurbaşkanımız kaç kere söyledi, bu işin şakası yok. Bunun herkes tarafından bilinmesi, anlaşılması lazım.” diye konuştu.

Hong Kong’da ilk kez bir gösterici gerçek mermiyle vuruldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder