4 Ekim 2019 Cuma

Türk ve ABD askerleri Fırat’ın doğusunda üçüncü ortak kara devriyesini gerçekleştirdi

Türk ve ABD askerleri Fırat’ın doğusunda kurulacak güvenli bölge çalışmaları kapsamında 3. ortak kara devriyesini gerçekleştirdi. İki ülkenin savunma bakanları da konuyu telefonda görüştü.

BOLD – Türk tarafının yavaş ilerlediği konusundaki şikayetlerine rağmen güvenli bölge ile alakalı askeri faaliyetler devam ediyor. Bu kapsamda Türk ve ABD askerleri Fırat’ın doğusunda 3. ortak kara devriyesini gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Suriye’de Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi kapsamında üçüncü birleşik kara devriyesi; TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA’ların iştirakiyle Telabyad’ın doğusunda başladı” denildi.

İKİ ÜLKE BAKANLARI KONUYU GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Suriye’nin kuzeyinde hayata geçirilmesi planlanan güvenli bölgenin tesisine yönelik çalışmalara ilişkin bir telefon görüşmesi yaptı.

OYALAMA OLURSA ÇALIŞMALAR BİTER

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, görüşmede, “Fırat’ın doğusunda takriben 30 kilometrelik derinlikte, sınır boyunca ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış Güvenli Bölge / Barış Koridoru kurulması ve oyalama, geciktirme olursa bu çalışmaların biteceği ve Türkiye’nin bunda son derece kararlı olduğu” mesajı verildiği belirtildi.

ÖRGÜTLERE DESTEK SONLANDIRILSIN

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin ABD’den silah ve mühimmat başta olmak üzere terör örgütü PKK / PYD/  YPG’ye desteğini tamamen sonlandırmasını beklediği ifade edildi.

ABD: GÜVENLİK MEKANİZMASI

İki ülke arasındaki görüş ayrılığı telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamalara yansıdı. Türkiye Fırat’ın doğusu için güvenli bölge tabirini kullanırken ABD “güvenlik mekanizması” ifadesini kullanmayı tercih ediyor.

ABD Savunma Bakanlığının açıklamasında, telefon görüşmesinde Esper ve Akar’ın “Suriye’nin kuzeyinde bir güvenlik mekanizması kurulması çerçevesinde kaydedilen ilerlemelerde mutabık kaldıkları” belirtildi.

Reuters: İranlılar şüpheli para transferleri ile Türkiye’de emlak ve vatandaşlık alıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder