3 Ekim 2019 Perşembe

Türk dizisine Fransa’da en iyi yapım ödülü

Ay Yapım imzalı “Fatmagül’ün Suçu Ne” Fransa’da “en iyi yabancı dizi” seçildi. Yurt dışına en çok satılan yerli dizi olan başarılı yapım birçok ülkede gösterilmeye devam ediyor, bazı ülkelerde ise yeniden çekiliyor.

BOLD – Fransa’da halk oyuyla düzenlenen ve bu yıl 325 bin kişinin oy kullandığı “soapawards” isimli yarışmada en iyi yabancı dizi seçilen “Fatmagül’ün Suçu Ne” bu güne kadar 40’tan fazla ülkede izlendi ve yolculuğuna devam ediyor.

Dizi Fransa’da “Fatmagul” adıyla gösterildi

40’TAN FAZLA ÜLKEDE İZLENİYOR

İspanya, Amerika ve Hindistan gibi bazı ülkelerde ise yeniden çekilen dizinin Türkiye’de yayınlandığı kanal olan Kanal D’nin International Yönetici Direktörü Kerim Emrah Turna, “Bugün Fatmagül’ü 154 ülke ekranlarında izleyicilerle buluşturuyoruz. Son 9 yılda tüm dünyada bir fenomene dönüştü. Fatmagül’ün İspanya’daki başarısı ile birlikte Batı Avrupalı yayıncılar Türk dramasının akıcı dili ve prodüksiyon kalitesini kabul etme yönünde ilk adımı atmışlardı. Fransız izleyicileri tarafından verilen bu ödül ise izleyicinin de ekranlarda daha fazla Türk içeriği görmek istediğinin açık bir kanıt oldu.” sözleriyle yapımın serüveninden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Fatmagül’ün Suçu Ne Fransızcada nasıl duruyor derseniz sizin için aşağıya final sahnesini bırakıyoruz: FATMAGUL, final en français !

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder