5 Ekim 2019 Cumartesi

Kumlu’da aile hekimleri sokağa atıldı

Hatay’ın Kumlu ilçesinde aile hekimlerinin görev yaptığı hastanedeki odaları polis zoruyla boşaltıldı. Aile hekimlerine yer de gösterilmedi.

BOLD – Hatay’ın Kumlu ilçesindeki devlet hastanesinde hizmet sunan aile hekimlerinden, “uzmanlara oda verileceği” gerekçesiyle odalarını boşaltmaları istendi. Kendilerine yer gösterilemeyen aile hekimleri, polis zoruyla sokağa atıldı.

HEKİMLER ÇARESİZ KALDI

Aile hekimleri durumu yargıya taşıdı ancak bir sonuç elde edilemedi. Kaymakamlık başta olmak üzere ilçedeki yetkili makamlara başvuran aile hekimleri kendilerine bir yer tahsis edilmesi konusunda sonuç elde edemedi. İlçede Aile Sağlık Merkezi olabilecek nitelikte bir yapı bulunmadığı için aile hekimleri çaresiz kaldı. Sokağa atılan aile hekimleri ise bakanlıktan bir an önce bu soruna çare bulmasını istedi.

HAFİFE ALINACAK BİR OLAY DEĞİL

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından Hatay’da yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, bu durumun “hafife alınacak bir olay” olmadığına dikkat çekildi. “Aile hekimlerinin yer sıkıntısı nedeniyle yaşadığı, şiddet, zor kullanma artık sona ersin. Şimdi ne olacak bu iki aile hekimi arkadaşımızın durumu? Burada acilen Hatay İl Sağlık Müdürlüğünün devreye girmesini ve Kumlu Aile Sağlık Merkezi’ne yer gösterilene veya planlanan ASM binası bitene kadar arkadaşlarımızın mevcut yerlerinde hizmetlerini aksatmadan çalışmalarına devam etmelerini talep ediyoruz. Polis zoru ile arkadaşlarımıza verilen bu gözdağını da şiddetle kınıyoruz” denildi.

 

Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbullulara söz: “Biz sizi aldatmayacağız!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder