4 Ekim 2019 Cuma

Ankara Valiliği KHK’lıların ‘büyük buluşması’nı yasakladı

KHK’lıların 5-6 Ekim’de Ankara’da yapacakları ‘büyük buluşma’ valilik tarafından yasaklandı. Karar, Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğüne yazılı olarak iletildi.

BOLD – AKP’nin 15 Temmuz sonrası Olağanüstü Hal döneminde çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanları 5-6 Ekim tarihlerinde Ankara’da bir araya gelecekti. “KHK’lılar Büyük Buluşması” adı verilen etkinlik valilik kararıyla iptal edildi. Karar, toplantının yapılacağı Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğüne yazılı olarak bildirildi.

BÜTÜN KESİMLER BULUŞACAKTI

Toplantıda, KHK’lıların hukuki açıdan problemleri ve kararnamelerin kişilerde neden olduğu psikolojik ve ekonomik sorunları mercek altına alınacaktı. Buluşmada “öteki olmak”, Hukuk Masası”, “Serbest Kürsü”, “Örgütle Direnmek”, “Hukukla Direnmek” gibi başlıklarla çeşitli oturumlar yapılacaktı.

İki gün sürecek buluşmanın düzenleyicilerinden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumartesi Anneleri ve Harbiyeli Anneler’in de katılacağı buluşmanın farklı kesimleri bir araya getireceğini açıklamıştı.

“Eşim ve ben tutuklandık, iki çocuğum tanımadığım insanların yanında yaşamak zorunda kaldı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder