5 Ekim 2019 Cumartesi

Birleşmiş Milletler gibi organ nakli çetesi: Ürdünlü, Bulgar, İsrailli, Moğol, Ukraynalı ve Türk…

İstanbul polisi, yasa dışı yollardan böbrek nakli için özel bir hastaneye başvuru yapan 9’u yabancı uyruklu 10 kişiyi yakaladı. 100 bin lira karşılığında organını verecek olan bir kişi ise aranıyor.

BOLD – İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elebaşılığını Ürdünlü E.A.H.Q’nun yaptığı suç örgütünün Küçükçekmece ve Ümraniye’deki 3 özel hastanede sahte belgelerle organ nakli yaptırdığı istihbaratı aldı. Hemen harekete geçen ekipler 18 Eylül’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Ürdünlü elebaşı ile N.Y.M.A, Bulgaristanlı K.N.İ, Ukraynalı M.U, Moğolistanlı M.D. ve D.C, İsrailli M.A.L. ve O.G. ile T.Ü. ve M.D. gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda kaşe, pasaport ve diploma fotokopisi ile sahte evrak yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden elebaşı tutuklanırken, 5’i adli kontrol şartıyla olmak üzere diğerleri serbest bırakıldı. 100 bin lira karşılığında organını verecek olan bir kişi kayıplara karıştı.

17 yıldır Türkiye’de her gün 8 kişi canına kıyıyor!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder