5 Ekim 2019 Cumartesi

‘Yüzde 40 seçilme oranı’ tartışmasına son noktayı koydu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yüzde 50 seçilme yeterliliğinin yeni sistemin omurgası olduğunu söyledi. “Bu iş bitmiştir. Seçilme oranını yüzde 40’a düşürme gibi bir çabamız yok” dedi.

BOLD – Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının açılışında konuştu. “Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin omurgasıdır ve bu iş bitmiştir. Seçilme oranını yüzde 40’a düşürme gibi bir çabamız yok” ifadelerini kullandı.

SANA KEMİK DÜŞMEZ

Erdoğan, CHP ile ilgili de çirkin ifadeler kullandı. “Türkiye’de bir daha hiç kimsenin küçük bir azınlığa dayanarak millete zulüm etmemesi için bunu koruyacağız. CHP bundan kendine bir şey çıkarmaya çalışıyor. Bundan sana bir şey çıkmaz. Buradan sana kemik de düşmez” dedi.

Yargı reformunda ikinci paketin hazırlandığını vurgulayan Erdoğan, denetimli serbestlik ve infaz sürelerinin yeniden belirlendiğini aktardı. “İcra yoluyla çocukların anne-babaya teslimi sona erecek. Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirecek çalışma 2. pakette yer alacak” diye konuştu.

Bebekli kadınlar için infaz düzenlemesi geliyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder