3 Ekim 2019 Perşembe

Kılıçdaroğlu: “Saray, Millet İttifakı’nı bozmak için özel çalışma yapıyor. İstihbarat da devrede!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın sona ereceği iddialarıyla ilgili konuştu. “Saray, özel çalışma yapıyor. İstihbarat elemanları devreye sokuldu” dedi.

BOLD Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yüzde 50+1 tartışmasıyla ilgili “Muhalefetten gelirse, biz hepsini değerlendirmeye tartışmaya açığız” açıklamasıyla ilgili ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu tartışmayı “abes” olarak tanımladı.

TBMM’deki Meclis Grubu toplantısının ardından BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 50+1 tartışmalarıyla ilgili sözlerine değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Gündem değiştirme, içeride ekonomi, dışarıda dış politikada yaşanan büyük sorunları örtmeye yönelik bir tartışma” olarak nitelendirdi.

‘DİKTA YÖNETİMLERİNDE OLUR’

Erdoğan’ın, değişiklikle ilgili muhalefeti adres olarak gösteren sözlerini anımsattığımızda ise şu yanıtı verdi:

“Muhalefetin önceliği, vatandaşın içinde bulunduğu perişan durumdan vatandaşı kurtarmak, çözümler üretmek ve bu çözümleri dillendirmek. Muhalefetin görevi bir kişiye koltuk bulmak ya da bir kişinin koltuğuna sürekli kazandırmak değildir. Vatandaş perişan haldeyken, siz bir kişiyi, nasıl koltuğa oturtulabiliriz, nasıl buna süreklilik sağlanır? Böyle bir arayış demokrasilerde de olmaz, dikta yönetimlerinde olur. Bunun tartışılmasını da abes görüyorum, doğru değil.”

MİLLET İTTİFAKI BOZULMAZ

İYİ Parti Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun “CHP, HDP ile ittifak yaparsa biz orada yokuz” açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, bunun Millet İttifakı’nı ittifakını bozmaya yönelik bir Saray hareketi olduğunu savundu. “Çünkü Saray, bu ittifakın bir şekilde bozulmasını istiyor. Araya pek çok kişiyi koyuyorlar, istihbarat elemanları dahil olmak üzere devreye konulup, Millet ittifakını nasıl bozarız, arayışı içindeler. Ben bu ittifakın bozulacağını sanmıyorum” diye konuştu.

ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR

İstihbarat elemanlarının devrede olduğuyla ilgili iddiasını da şöyle açıklıyor: “Özel bir çalışma yapılıyor. Saray, Millet İttifakı’nı dağıtmak için özel bir çalışma yapıyor. Bu çalışmayı da “İttifakı oluşturan siyasi partileri nasıl karşı karşıya getiririz, nasıl ayrıştırır böleriz” hesabı üzerine politikalar yapıyorlar. Belli kişiler, devreye sokuluyor, belli kişiler televizyonlarda vs. şurada burada, bu ayrışmayı bir şekliyle sağlayacak sorularla, Saray’a hizmet ediyorlar. Biz bunu görüyoruz, farkındayız. Meral Hanım da bunun farkında.”

HİÇBİR PARTİYLE KOL KOLA DEĞİLİZ

HDP ile birlikte hareket etme iddiaları da sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “HDP ayrı parti, biz ayrı partiyiz. Hiçbir partiyle kol kola değiliz. Demokrasi konusunda, kim demokrasiyi savunuyorsa, biz de onlara saygı duyarız, tek adam rejimine kim karşıysa saygı duyarız. Vatandaşın sorunlarını çözme konusunda kim düşünce üretir, yol, yöntem üretirse saygı duyarız. HDP de bu ülkenin 6 milyon kişinin oyunu almış bir siyasi parti. Yasa dışı işlem varsa bu ülkenin savcısı var, istihbarat örgütü var, mahkemeleri var, gereğini yaparlar.”

Öldürülen Milletvekili Mehmet Sincar davasında “örtbas” emareleri

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder