4 Ekim 2019 Cuma

Soma’da madencilerin alacakları 5 yıldır ödenmemiş

2014 yılında yaşanan faciada 301 madenciye mezar olan madenin şirketi Soma AŞ, geçen 5.5 yıllık sürede 2 bin 800 işçinin tazminatını ve faciada ölen 301 kişinin alacaklarını ödemedi.

BOLD – CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul’daki plazasının icralık olmasıyla gündeme gelen Soma AŞ’nin 2 bin 800 işçinin tazminatını ve 301 ailenin alacağını ödemediğini belirtti.

GÖKDELENLER SATILSIN, ALACAKLAR ÖDENSİN

Konunun Meclis tarafından çözülmesi gerektiğini vurgulayan Özel, “Bu işe katkı sağlayan MHP’den Erkan Akçay, AKP’den Doğan Kubat burada, ben buradayım. 2 bin 800 işçinin tazminatını bu firma ödemiyor. Bir yıl sonunda, 4 Nisan 2015’te biz burada kanun çıkardık hep beraber, Soma A.Ş.’nin mallarına TMSF el koymuş, kocaman gökdelenleri var. Bu taşınmazlar satılsın ve öncelikle 2 bin 800 işçiye ve 301 şehidimizin ailelerinin alacakları ödensin” dedi.

KANUN NEDEN UYGULANMIYOR?

Kanunun bugüne kadar uygulanmadığını belirten Özel, “Sarı sendika TMSF’ye yazı yolluyor; ‘Ben işçi adına imza atmaya yetkiliyim, patronla anlaştım, parayı 24 taksitte, 36 taksitte ödeyecek’ deniliyor. Sadece üçer taksit para alabildiler. Bu insanlar perişan durumda” dedi. Özel, alacaklı işçilerin yürüyüş düzenleyeceğini ancak kaymakamlığın buna izin vermediğini kaydetti.

Sakarya’da tutuklanan öğrencilerinden 5’i tahliye edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder