5 Ekim 2019 Cumartesi

Kızılay Kurumsal Gelişim Direktörü’nün eşini 14 bin TL maaşla Genel Başkan’a danışman yaptılar

Kızılay’dan 16 bin 750 TL maaş alan Kurumsal Gelişim Direktörü Levent Canbay’ın eşi Kamile Canbay’ın da Genel Başkan danışmanı olarak atandığı ortaya çıktı. Tam bir ay önce işe alınan danışmanın maaşı 14 bin liranın üzerinde…

BOLD – Yolsuzluk iddialarının gündemindeki Kızılay’da yeni bir skandal patlak verdi. Kızılay’da Kurumsal Gelişim Direktörü’nün eşinin genel başkan danışmanı olarak atandığı ortaya çıktı. 5 Eylül tarihli işe alım belgesine göre; Kamile Canbay 14 bin 484 TL maaşla Genel Başkan Danışmanlık Ofisi’nde ‘genel başkan danışmanı’ olarak çalışmaya başladı.

İsmail Arı’nın Birgün’de yazdığı habere göre Levent Canbay, skandal atamaya ilişkin konuşmak istemezken Kızılay yönetimi atamayı doğruladı. İşe alım belgesinin altında Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Genel Müdür İbrahim Altan ve iki yöneticinin imzası yer alıyor.

BİR YILLIK GÖREVLENDİRME

Belgede şu ifadeler bulunuyor: “Faaliyet alanı ve faaliyet alanı içerisindeki fonksiyonlar içerisindeki fonksiyonlar özelinde yer alan ya da yeniden oluşturulacak süreçlere ilişkin yapılandırma, yaygınlaştırma, kültür oluşturma ve mentorluk yapılan belirli süreli (en fazla bir yıl süresi) danışman olarak atanması uygundur.”

Kızılay’da sekiz danışmana ödenen aylık toplam maaş, yaklaşık 47 asgari ücretlinin maaşına denk geliyor. Kızılay’da danışman kadrosunda çalışan bazı kişilerin aynı zamanda akademisyen olduğu ve bu nedenle çift maaş aldığı bildirildi.

AKP’li Şirin Ünal Özbekistanlı Nadira’yı kaçak çalıştırıyordu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder