4 Ekim 2019 Cuma

Avrupa’da geriye gidiyoruz; 8 maçta galibiyet yok

Türkiye Avrupa Kupalarında sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Gruplara kalan 4 takımımız 8 maçta galibiyet sevinci yaşayamadı. Kalemizde 14 gol gördük, sadece 5 gol atabildik.

BOLD – Türk futbolunun geriye gittiğini anlamak için Avrupa Kupaların’daki son duruma bakmak yeterli. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde ikinci haftalar geride kaldı. 5 takımla girdiğimiz yarışa 4 takımla devam ediyoruz. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’de Avrupa Ligi’nde gruplardan çıkma mücadelesi veriyor.

FUTBOL OLARAK DA PUAN OLARAK DA GERİYE GİDİYORUZ

Grup aşamalarına geçildikten sonra takımlarımız toplam 8 maç yaptı. İşin acı tarafı henüz 8 maçta galibiyet sevinci yaşayamadık. Sadece 3 beraberlik aldık. Şampiyonlar Ligi’nde henüz gol atamadık. Galatasaray bir beraberlik bir mağlubiyet aldı. PSG’ye 1-0 yenildi. Brugge ile 0-0 berabere kaldı.

Avrupa Ligi’nde ise Trabzonspor ilk maçta Getafe’ye deplasmanda 1-0 yenildi. Evinde ise dün akşam Basel ile  2-2’lik beraberliğe razı oldu. Başakşehir, M’Gladbach ile 1-1 berabere kaldı. Gruptaki ilk mücadelesinde ise Roma’ya 4-0 yenilmişti. Beşiktaş Avrupa arenasında bu sezon kötü başladı. İki maçında da sahadan boynu bükük ayrıldı. İlk maçta Bratislava’ya 4-2 mağlup olan Kartal, evinde de Wolves’a da 1-0 yenildi.

KALEMİZDE 14 GOL GÖRDÜK 5 KEZ SEVİNDİK

Oynadığımız 8 maçta kalemizde 14 gol görürken rakip fileleri ise 5 kez havalandırdık. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde aldığımız puan ise sadece üç. Ülke sıralamasındaki yerimiz açısından kulüplerin başarısı çok önemli. Ancak son iki sezondur geriye gidiş var.

ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN ÖN ELEME OYNAYABİLİRİZ

Ülkeler puan sıralamasında Hollanda (32.750) puanla 9. Ukrayna (31.900) puanla 10.  ve Avusturya (29.925) puanla 12 sırada yer alıyor.  Türkiye’nin son maçlarla birlikte puanı 31.000. Sıralamada ise 11. basamaktayız. Türkiye’nin elemesiz Şampiyonlar Ligi için ilk 10’da kendisine yer bulması gerekiyor. Eğer takımlarımız bu şekilde kötü sonuçlar almaya devam ederse önümüzdeki bir kaç yıl Türk takımları için daha da sıkıntılı olacak.

Sıralamada bir basamak üstümüzde bulunan Ukrayna’nın temsilcisi Shakhtar Donetsk Şampiyonlar Ligi’nde Atalanta’yı 2-1 yenerek 3 puan aldı. Ukrayna’nın diğer temsilcileri Dinamo Kiev ve Oleksandria ise Avrupa Ligi’nde haftayı 1’er puanla kapattı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder