4 Ekim 2019 Cuma

Irak Türk mallarına yasağı genişletiyor: Yumurtadan sonra şimdi de mandalina

Türkiye’den yumurta almayı bırakan Irak, şimdi de mandalinaların gümrük kapısından geri çevirdi. Türkiye’nin mandalina ihracatında Irak, zirvede yer alan ülkeler arasında bulunuyor.

BOLD – Türkiye’den yumurta alımını durduran Irak, şimdi de 90 TIR mandalinayı sınır kapısından geri çevrildi. Ürünleri geri çevrilen ihracatçı ve üreticiler kara kara düşünüyor.

MANDALİNA FİYATLARI DÜŞTÜ

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, narenciye yüklü tırların sınır kapılarından geri gönderilmesine şaşırdıklarını belirterek, daha önce yeşil ve yapraklı mandalina isteyen Irak’ı şimdi bu ürünleri geri çevirdiğini kaydetti. Irak’ın mandalinaları geri çevirmesinin üreticiye olumsuz yansıdığını söyleyen Doğan, “Mandalinanın kilosu şu anda bahçede 70 ile 90 kuruş arasında değişmekte. Aslında Irak pazarına gitseydi bu mandalina 1 liranın üzerinde olacaktı” dedi.

DÖNEN MANDALİNA İÇ PİYASAYA SÜRÜLECEK

Doğan, Ticaret Bakanlığından bir an önce bu sorunun giderilmesini beklediklerini hatırlatarak, “Dönen mandalinaların bir kısmı iç piyasada, bir kısmı da bölgemizdeki sarartma tesislerine girip ondan sonra tekrar gönderilmekte. Ürün fiyatı yükseleceği yerde aksine şu anda fiyatlar geri çekildi. Alacak tüccar da şu anda beklemekte. Bir an evvel Irak kapısındaki sorunun çözülüp ürünlerin tekrar gitmesini istiyoruz” dedi.

“Eşim ve ben tutuklandık, iki çocuğum tanımadığım insanların yanında yaşamak zorunda kaldı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder