4 Ekim 2019 Cuma

SP Lideri’nden Erdoğan’a 15 Temmuz süreci eleştirisi

SP Lideri Temel Karamollaoğlu, 15 Temmuz sonrası normalleşmede geç kalındığının altını çizerek, askeri darbelerde bile normalleşmenin bu kadar uzun sürmediğine dikkat çekti.

BOLD – Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 1960, 1971 ve 1980 darbelerinden sonra bile Türkiye’nin normalleşmesinin 15 Temmuz sonrası kadar uzun sürmediğine dikkat çekti.

ERDOĞAN’A DA SÖYLEMİŞ

Katıldığı televizyon programında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Karamollaoğlu, Erdoğan’a 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Türkiye’nin normalleşmede geç kaldığını ifade ettiğini belirtti.

2 YILDA NORMALLEŞME OLDU

Türkiye’nin askeri geçirdiği askeri darbeleri hatırlatan Karamollaoğlu, “1960 ihtilâli en üzüntü verici ihtilâldi. Üç kişi, başbakan dahil, idam edildi; ama 2 sene sonra normal demokratik seçimlere geçildi. İhtilâli tasvip etmeyenler, yeniden iş başına geldi. 12 Mart muhtırası, bir ihtilâl gibiydi; çünkü hükümet, istifa etti. Arkasından bölünme oldu. Arkasından, yeniden normal seçimlere gidildi. Sonra 1980 ihtilâlini yaşadık. 1983 yılında yapılan seçimlerde yine ihtilâlcilerin destekledikleri, iş başına gelemedi” dedi.

TÜRKİYE HALA NORMALLEŞEMEDİ

15 Temmuz sonrası normalleşmenin hala gerçekleşmediğinin altını çizen Karamollaoğlu, “15 Temmuz’un üzerinden 3 seneden fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen, normale dönemedik hâlâ. Bugün Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işlerinden ayrılan, çıkan, hatta mahkemeye gitme fırsatı bulup, kendilerinin suçsuz olduğunu ispat edenler bile görevlerine dönemiyorlar” dedi.

“Anayasaya, hukuka, yasaların gerçek ruhuna dönün”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder