25 Aralık 2019 Çarşamba

AKP’de Mansur Yavaş’a kayyum yorumu: “3 bin volt elektriğe çıplak elle dokunmak gibi olur”

Sinan Aygün’ün iddiaları sonrası Ankara’da Mansur Yavaş’ın görevden alınıp yerine kayyum atanacağı iddiasıyla ilgili AKP’den,“Ankara Urla değil. Bu 3 bin voltluk elektriğe çıplak elle dokunmak gibi bir şey” değerlendirmesi geldi.

BOLD İkiz kuleleri, imara aykırılıklar gerekçesiyle mühürlenen eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün bu karardan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan rüşvet ve usulsüzlük iddiaları “Ankara’ya kayyum mu atanacak?” sorusuna yol açtı. İçişleri Bakanlığının müfettiş ataması sonrası kayyum iddiaları arttı.

Gazete Duvar’ın kulis haberine göre, gelişmeleri yakından takip ederek hukuki sürecin sonucunu bekleme kararı alan AKP’de, kayyum ihtimali için, “Sıfır, hukuken mümkün değil” değerlendirmesi yapıldı.

AKP’den bu gelişmelerle ilgili çok fazla açıklama yapılmaması dikkat çekiyor. Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Biz, kim kime ne demiş, kim haklı, kim haksız bilemeyiz. CHP ile ilgili bir gündemdir. CHP yönetiminin kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması gerekir” demekle yetindi.

AK PARTİ BELEDİYE GRUBUNA İDDİALARI ARAŞTIRMA GÖREVİ

Edinilen bilgiye göre “Yaşananlara göz yumacak değiliz” değerlendirmesinin yapıldığı AKP’de sürecin yakından takip edilmesi kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunlukta olan AK Parti grubuna, söz konusu iddiaları araştırma ve gelişmeleri yakından takip etme görevi verildi.

YAVAŞ BAĞLANTISI KURULURSA UZAKLAŞTIRMA OLABİLİR

AK Partili yetkililere göre, iddialarla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bir bağlantısı kurulur, azmettirici rolü ortaya çıkarılırsa hakkında dava açılır. Dava sonucunda mahkum olursa yasaların gereği görevden alma, uzaklaştırma söz konusu olabilir. Ancak bu bağ ortaya çıkarılamaz, sadece belediye meclis üyeleriyle ilgili bir durum belirlenirse o zaman Yavaş ile ilgili bir süreç işletilemez.

3 BİN VOLTLUK ELEKTRİĞE ÇIPLAK ELLE DOKUNMAK GİBİ

Geçtiğimiz dönem CHP’li Ataşehir ve Beşiktaş Belediye Başkanları görevden uzaklaştırılmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından da İzmir Urla Belediye Başkanı tutuklanarak yerine kayyum atandı. Bu durum “Ankara’da da bir görevden uzaklaştırma ya da kayyum atanma olur mu?” sorusuna yol açtı. Bir AK Partili yönetici, “Burada bir itham var. İş yargıya intikal etmiş” dedi, ayrıca kayyumun olası siyasi sonuçlarına dikkat çekerek, “Bu Ankara Büyükşehir Belediyesi. Ankara, Urla değil. Belediye başkanı yüzde 50 oy almış. Bu 3 bin voltluk elektriğe çıplak elle dokunmak gibi bir şey. Anında köz eder. Simsiyah yapar” dedi.

ANKARA’YA KAYYUM İHTİMALİ HUKUKEN SIFIR

Ankara’ya kayyum atanma ihtimali için “Sıfır, hukuken mümkün değil” diyen yetkili şöyle devam etti:

“Urla’ya kayyum atandı, buraya da atanır gibi bir durum yok. Hukuken Ankara Belediyesine kayyum atanma ihtimali sıfır. Kayyumla ilgili tasarruflar yargının değil İçişleri Bakanlığının terör kapsamında yürüttüğü soruşturmalarla ilgili. Burada rüşvet, yolsuzluk gibi görevi kötüye kullanmayla ilgili bir suçlama var. Bununla ilgili soruşturma başladı. Müfettiş de incelemesini başlattı. Bu inceleme sonucunda kuvvetli suç şüphesi varsa İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istenir. İstanbul, Ankara Belediye başkanlarını laf ola beri gele alamazsın. Yargı sonucunda karar çıkar, başkanlığı düşerse o zaman da Belediye Meclisinde seçim yapılarak yeni başkan belirlenir.”

AKP’den belediyelere çifte kayyum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder