26 Aralık 2019 Perşembe

Kanal İstanbul’un ÇED raporunu rüşvetçi Selahittin Hacıömeroğlu’na hazırlatmışlar

Kanal İstanbul’un ÇED raporunu hazırlayan şirketin sahibi Selahittin Hacıömeroğlu’nun BOTAŞ davasında rüşvet vermek suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Hacıömeroğlu’nun 13 ay tutuklu kaldığı öğrenildi.

BOLD – Kanal İstanbul’un ÇED raporunu hazırlayan Çınar Mühendislik Şirketi’nin sahibi Selahittin Hacıömeroğlu’nun, BOTAŞ davasında rüşvet vermek suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Yargıtay tarafından bozulan kararın davası Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

13 AY HAPİS YATTI

Twitter’dan Gazeteci İsmail Saymaz’ın paylaştığı dava dosyasındaki belgelere göre, 13 ay tutuklu kalan Hacıömeroğlu, 30.03.2016 tarihli Tuz Gölü Projesi Uluslararası Çevre Danışmanlık İhalesi’nde iki görevliye yüzde bir rüşvet verdi. İhalenin yüzde 1 rüşvet karşılığında işbirliği içinde oldukları firmaya verilmesi için faaliyette bulunulduğu ve bu firmaya en yüksek teknik puanın verildiği dava dosyasına girdi.

HARÇLIK ADI ALTINDA RÜŞVET İSTEMİŞ

Selahittin Hacıömeroğlu’nun diğer bir sanık Ethem Tozlu’yla bağlantı kurarak, Dokay Mühendislik Şirketi’ni ikinci sıraya konmasını istediği ve yapılan telefon görüşmelerinde Tozlu’nun, Hacıömeroğlu’ndan harçlık adı altında rüşvet istediği de tespit edildi.

BELGELER USULSÜZ TAMAMLANMIŞ

Yargıtay’ın bozduğu ilk derece mahkemesinin gerekçeli kararında, şirketin teknik puanının artırılarak ihalenin alınmasının sağlandığı belirtildi. Kararda ayrıca, ihaleyi değerlendirme komitesi üyelerinin Hacıömer’e bazı belgelerin eksik olduğunu ve nasıl tamamlanacağının bilgisini verdiği ve belgelerin usulsüz olarak tamamlandığı ifade edildi.

17 Aralık’ta Erdoğan’ın yanında olan KHK’lı diplomat o günü anlattı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder