26 Aralık 2019 Perşembe

Van Gölünde göçmen teknesi battı: 7 ölü

Van Gölünde göçmenleri taşıyan tekne dün gece Adilcevaz kıyılarında battı. Teknede bulunan 71 kişiden 7’si hayatını kaybederken, kurtarılan 64 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı.

BOLD – Feci olay gece saat 02.00 sıralarında Van Gölünün, Adilcevaz ilçesi kıyısına yakın bir bölgede meydana geldi. İçerisinde 71 kişinin bulunduğu kaçak göçmenleri taşıyan tekne henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Teknede Pakistan, Bangladeş ve Afgan uyruklu mültecilerin bulunduğu ifade edildi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay ile ilgili açıklama yapan valilik, kazada 5’i olay yerinde toplam 7 kişinin öldüğünü, teknede bulunan 64 kişinin ise kurtarıldığını belirtti. İnsan kaçakçılarının, Van’dan aldıkları göçmenleri, kontrol noktalarına yakalanmamak için Van Gölü üzerinden yurda sokmaya çalıştıkları öğrenildi.

Teknede bulunanlardan 64 mülteci kurtarıldı, 7 mülteci yaşamını yitirdi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının artabileceği belirtildi. Teknenin aşırı rüzgar nedeniyle alabora olduğu kaydedildi.

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

Valiliğin yaptığı yazılı açıklama şöyle; “26 Aralık 2019 Perşembe sabah saat 02.30- 03.00 sularında Adilcevaz ilçemize bağlı Erikbağı ve Karşıyaka köyleri arasında kalan Van Gölü kıyısındaki bir alanda Pakistan, Bangladeş ve Afganistan uyruklu kaçak göçmenleri taşıyan teknenin kıyıya yaklaşırken alabora olması neticesinde; ilk belirlemelere göre olay yerinde 5 kişi ölü olarak bulunurken, kaldırıldıkları Adilcevaz hastanemizde ise 2 kişinin de vefat etmesi ile beraber toplamda 7 şahıs hayatını kaybetmiştir. Kurtulan 64 kişi, barınma ve bakım ihtiyaçları giderilmek, ayrıca resmi işlemleri yürütülmek üzere Adilcevaz ilçe merkezine ve Ahlat ve Tatvan’daki hastanelerimize nakledilmişlerdir. Bölgede, jandarma ve AFAD ekipleri ile birlikte emniyet dalgıç ekiplerince arama tarama ve kurtarma faaliyetleri yürütülmektedir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Enes Kanter ‘Freedom’ yazdı, Kanada’da double-double yaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder