26 Aralık 2019 Perşembe

Jürgen Klopp, Guardiola’ya destek verdi; City’nin iki gün arayla maç yapması suç

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’un teknik direktörü Jürgen Klopp, rakibi Manchester City’nin 48 saat içinde iki maç yapmasının suç olduğunu söyledi.

BOLD – Premier Lig’de yılbaşı programı, her sene olduğu gibi bu sezon da yoğun bir maç trafiğine sahne oluyor. Ancak bu durum teknik direktörleri çok da işine gelmiyor. Boxing Day nedeniyle peş peşe oynanan maçlarla ilgili şikayetlerde devam ediyor. Sorun ise çözülmüş değil. Klopp’ta bu durumu söylüyorlar ama sızlanmıyorlar diyerek tekrar günde taşıdı ve Guardiola’ya destek verdi.

CİTY İKİ GÜNDE İKİ MAÇ OYNAYACAK

Şampiyonluğun en büyük adaylarından Manchester City, 27 Aralık’ta Wolverhampton ile deplasmanda oynadıktan sonra 29 Aralık’ta Sheffield United ile kendi evinde karşı karşıya gelecek. Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola planlama ile ilgili olarak şikayetlerini dile getirirken Premier Lig yönetimine de konuyla ilgili bir mektup yazdı. İspanyol teknik adama ilk destek ise şampiyonluk yolundaki en yakın rakibi Liverpool’un çalıştırıcısı Jürgen Klopp’tan geldi.

HEM 27’SİNDE HEM 29’UNDA OYNAMAK SUÇ

Alman teknik adam, “Bu kesinlikle normal değil. Hiçbir menajerin Boxing Day’de maç yapmakla ilgili sorunu yok ancak hem 27’sinde hem de 29’unda oynamak suç. Biz bu yıl önce 26’sında sonra 29’unda oynayacağız ve tatil gibi olacak. Bunun böyle olmaması gerektiğini söyleyenleri anlıyorum. Sızlanmıyorlar, sadece söylüyorlar. Bazı takımların 48 saatten daha fazla bir arayla iki ayrı Premier Lig maçı yapmaması için hiçbir sebep yok” şeklinde konuştu.

KİMSENİN DİNLEDİĞİ YOK

Yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığını dile getiren Klopp, “Biz ne istediğimizi elbette söyleyebiliriz ama kimsenin dinlediği yok. Her yıl bazı teknik direktörler 26 ve 28 Aralık’ta maç yapıyor. Spor bilimleri bununla nasıl başa çıkacağınıza dair size hiçbir şey vermiyor. Vücudunuzun yeniden sahaya çıkmak için belli bir süreye ihtiyacı var ama bunu tamamen görmezden geliyoruz” dedi. Liverpool kısa süre önce İngiltere Lig Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası maçlarını 24 saat arayla oynamak zorunda kalmış ve Jürgen Klopp da her maç için iki ayrı kadro kurmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder