25 Aralık 2019 Çarşamba

Türk futbolunda ‘ZORLU’ hamleler

Nihat Özdemir, Ali Koç ve Zekeriya Alp’in Zorlu Center’da bir araya gelmesinin yankıları devam ediyor. Son olarak Fatih Terim’de olaya dahil oldu ve ‘İkinci yarı çok ZORLU geçecek ” dedi.

BOLD – Süper Lig’de ilk yarının son haftasına girildi. 17. hafta maçlarının ardından Süper Lig devre arası tatiline girecek. Ancak TFF, MHK ve kulüpler arasındaki tartışmalarda bitmiyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ile Zorlu Center’daki özel ofisinde görüşmesi üzerine tartışmalar sürüyor.

BEŞİKTAŞ VAR KAYITLARININ AÇIKLANMASINI İSTEDİ

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye 3-1 yenildiği maç sonrası Başkan Ahmet Nur Çebi yazılı metin üzeriden bir açıklama yaparak şeffafiyet istedi ve VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Hakem Cüneyt Çakır ve VAR hakemi Mete Kalkavan’ın üç pozisyonu neden es geçtiklerini soguladı. Ali Koç’un Zorlu Center’da Nihat Özdemir ve Zekeriya Alp ile görüşmesine dikkat çekti.

FENERBAHÇE’DE BEŞİKTAŞ’A DESTEK VERDİ

Beşiktaş’ın bu isteğine destek Fenerbahçe’den geldi. Sarı-Lacivertli kulüp, Beşiktaş gibi sadece derbi maçın değil bütün sezonun VAR kayıtlarını açıklanmasını talep ederek Siyah-Beyazlı kulüp ile aynı düşünceye sahip olduklarını açıkladı.

PFDK’YA SEVK HAZIRDA

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi ile Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim Profesyonel Futbol Disiplik Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Çebi, yazılı açıklamasından dolayı hakemleri hedef aldığı için, Terim ise “Zaman olarak çok eksik oynuyoruz, sakatlananlar, yatanlar ve buna müsaade eden, bu işin altından kalkamayan, bazı o kalitede olmayan hakemlerimiz maalesef” açıklamasından dolayı PFDK’ya sevk edildi.

SON HAMLE TERİM’DEN; ÇOK ZORLU GEÇECEK

PFDK’ya sevklerden sonra Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’den bir hamle daha geldi. Terim sosyal medya hesabından bu karara tepki göstererek Zorlu’daki görüşmeye atıfta bulunup “Anlaşıldı; ikinci yarı çok ZORLU geçecek…” ifadesini kullandı. Yazının sonuna da göz kırpma emojisi yerleştirdi. Paylaşım dakikalar içerisinde Sarı-Kırmızı taraftarlar arasında binlerce beğeni aldı. Ve Terim’e destek yağdı.

TOP NİHAT ÖZDEMİR’DE

Yaşanan bu tartışmaların ardından hedefte TFF başkanı Nihat Özdemir var. Ali Koç ve Nihat Özdemir bu toplantının gizli olmadığını savunsa da orta ciddi bir bulanıklık var. Henüz bu durum kamuoyunda vicdani rahatlığa kavuşmuş değil. VAR kayıtlarının açıklanması kurallar gereği mümkün görünmüyor. Belki konuşmalar metin olarak yayınlanabilir ancak bununla ilgili de her hangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı konusunda bir netlik bulunmuyor. Devre arasında MHK semineri yapılacak. Burada TFF başkanı Özdemir herkesin vicdanını rahatlatacak bilgileri paylaşır ve ligin ikinci yarısı şaibeler silinmiş olarak başlar.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder