28 Aralık 2019 Cumartesi

Bakan Selçuk’tan asgari ücretliye “gelecek yılı bekleyin” mesajı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, beklentilerin altında yapılan artış sonrası gelecek yıla işaret etti. 2021 için her iki tarafın da anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacaklarını söyledi.

BOLD Türkiye’nin ‘çok yüksek gelişmişlik seviyesine sahip ülke’ kategorisinde yer aldığını belirten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretle ilgili gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacaklarını söyledi.

Beklentilerin altında açıklanan 2324 TL’lik asgari ücret için “İşçilerimizi enflasyona ezdirmedik” söylemiyle gündeme gelen Bakan Selçuk, katıldığı Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 27’nci Olağan Genel Kurulu’nda asgari ücretliye gelecek yıl için umutlu olmaları yönünde mesaj verdi. Gelecek sene her iki tarafın kendi aralarında anlaşacaklarını belirten Selçuk, “Her iki tarafın masada sonuna kadar kaldığı; çünkü asgari ücret devletin anlaştığı rakam değil, aslında asgari ücret işveren ve işçinin anlaştığı bizim de kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi” dedi.

ÇOK YÜKSEK GELİŞMİŞLİK SEVİYESİNE SAHİBİZ

2002’den bu yana çalışma mevzuatında yeniklikler yaptıklarını vurgulayan Selçuk, “2020’ye girmeye hazırlandığımız şu günlerde Türkiye, 2002 Türkiye’sine göre çok daha ileri bir noktada. Kadın istihdamını Avrupa’da en çok artıran ülke olduk. Genç istihdamında önemli mesafe kaydettik. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Birleşmiş Milletler İnsani Gelişme Raporu’na göre de ülkemiz ilk defa ‘çok yüksek gelişmişlik seviyesine sahip ülke’ kategorisine girdi” dedi.

Yeni yılda yüzde 22.5 zam geldi: Trafik cezaları ne kadar oldu?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder