26 Aralık 2019 Perşembe

İmamoğlu’nun çağrısıyla binlerce İstanbullu itiraz için akın etti

Ekrem İmamoğlu’nun çağrısına kulak veren binlerce İstanbullu ‘Kanal İstanbul’a ait ÇED raporuna itiraz etmek için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne akın etti.

BOLD – Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 23 Aralık’ta kabul ettiği, Kanal İstanbul projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu 10 gün boyunca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıda kalacak. Rapor, bu süre içerisinde İstanbulluların görüş, eleştiri ve itirazlarına açık olacak. ‘Ya Kanal ya İstanbul’ söylemiyle projeye karşı olduğunu her platformda dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara dün çağrıda bulunarak ÇED raporuna itiraz etmelerini önermişti.

DİLEKÇEYİ TMMOB HAZIRLADI

Çağrı üzerine, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) harekete geçerek bir dilekçe örneği hazırladı. TMMOB dilekçe örneğini sosyal medya hesabından, ”Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporu nihai halini almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşe açılmıştır. Projeye ilişkin görüş ve itirazlar için hazırlanan örnek itiraz dilekçesine ve yönergeye bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz” ifadeleriyle duyurdu.

UZUN KUYRUKLAR OLDU

Dilekçe örneğini alan vatandaşlarsa sabah saatlerinden itibaren Beşiktaş’taki il müdürlüğüne akın etti. İl müdürlüğü binasının merdivenleri bile itiraz için gelen vatandaşların oluşturduğu kuyrukla doldu.

İTİRAZLAR CİMER’E DE YAPILABİLİYOR

İtirazlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine dilekçeyle başvurarak yapılabildiği gibi, ilgili kurumlara faks göndererek ya da CİMER üzerinden de yapılabiliyor. 23 Aralık Pazartesi günü başlayan süreç 3 Ocak’ta son buluyor.

“Hz. Nuh’un cep telefonu vardı” diyen akademisyen Yavuz Örnek’ten garip ‘Kanal İstanbul’ savunması

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder