27 Aralık 2019 Cuma

Kazakistan’da yolcu uçağı binaların üzerine düştü: En az 15 kişi hayatını kaybetti

Kazakistan’ın Almatı kentinde içerisinde 93 yolcu ve 5 mürettebat bulunan bir yolcu uçağı kalkış anında düştü. Kazada en az 15 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

BOLD – Kazakistan’da mürettebat dahil 98 kişiyi taşıyan uçak Almatı’dan kalkışından kısa süre sonra düştü. Kazada en az 15 kişi hayatını kaybetti.

İki katlı bir binanın üzerine düşen uçağın enkazından şu ana kadar 15 kişinin cesedi çıkarıldı. Kazakistan İçişleri Bakanlığı, ölenlerin en az altısının çocuk olduğunu duyurdu.

BAZI YARALILARIN DURUMU AĞIR

Hastaneye aralarında çocukların da bulunduğu 66 kişinin kaldırıldığı ve tedavilerinin sürdüğü bildiriliyor. Ancak yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Bek Air Havayollarına ait Fokker-100 tipi uçakta uçakta 93 yolcu ile 5 mürettebat bulunuyordu.

Uçakta bulunan yolculardan bir kişi, uçağın irtifa kaybetmeye başladığı anda korkunç bir ses duyduklarını, uçak içerisinde insanların çığlıklar atarak ağlamaya başladıklarını anlattı.

Bir başka yolcu ise uçağın kalkış anından iki dakika sonra şiddetli bir biçimde sarsıldığını ardından da irtifa kaybetmeye başladığını anlattı.

SORUMLULAR SERT ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK

Kazakistan Sivil Havacılık Kurumu, uçağın başkent Nursultan’a gitmek için havalandıktan hemen sonra saat 07:22’de irtifa kaybettiği ve bir beton duvara çaptığı ardından da iki katlı bir evin üzerine düştüğünü duyurdu.

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, kaza ile ilgili Twitter hesabında üzüntüsünü paylaştı ve “Sorumlular hukuk kuralları çerçevesinde sert şekilde cezalandırılacak” dedi.

FOKKER-100 TİPİ UÇAKLAR

Orta ölçekli büyüklükte olan Fokker-100 tipi uçağın üreticisi 1996 yılında iflas etmiş, söz konusunu modelin üretimi de ertesi yıl sona ermişti.

Düşen uçağın 1996 yılı üretimi olduğu ve bu yıl Mayıs ayında uçuş sertifikasının da yenilendiği belirtiliyor.

Kazanın sebebi henüz bilinmezken Kazakistan Sivil Havacılık Kurumu, uçağın sahibi olan Bek Air şirketi ve diğer tüm Fokker 100 tipi uçakların seferlerinin askıya alındığını duyurdu.

KAZAKİSTAN’DA UÇAK KAZALARI

Kazakistan’da 29 Ocak 2013 tarihinde bir uçak kazası meydana gelmiş, 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu kazadan bir ay önce de üst düzey Kazak yetkilileri taşıyan bir uçak düşmüş ve 20 kişi ölmüştü.

İran’da Rus yapımı MIG-29 savaş uçağı düştü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder