25 Aralık 2019 Çarşamba

AKP’den belediyelere çifte kayyum

Muhalefet partilerinin kazandığı belediyelere kayyum atayan AKP hükumeti, bunu bir adım daha öteye taşıdı. Artık belediyeler yapacakları atamalar için hem İçişleri Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alacak.

BOLD – İktidar belediye atamalarına ilişkin yönetmeliği değiştirdi. Artık belediyede yapılacak atamalara bakanlıktan ‘izin’ şartı getirildi. Belediyelere ilk defa atanacak memurların sınav ve atama yöntemlerini düzenleyen yönetmelik değiştirildi. Sözcü’nün haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının hazırladığı düzenleme yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre bundan sonra belediyeler ve bağlı kuruluşlar ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinin kadrolarına yapılacak atamalarda hem İçişleri Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alınacak.

İZİN ÇIKMAZSA ATAMA YAPILAMAYACAK

Bakanlıklardan izin çıkmaması halinde kadrolara atama yapılamayacak. Belediyeler daha önce bu konuda sadece İçişleri Bakanlığı ile muhatap oluyordu. Belediyeler, atama yapılacak kadro sayıları ile bu kadroların sınıf, unvan ve derecelerini Resmî Gazete ile ilan edecek. Bu ilanlar belediyelerin ve Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesinden duyurulacak.

AYM, o düzenlemeyi iptal etti, OHAL Komisyonu’na başvuru yolunu açtı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder