28 Aralık 2019 Cumartesi

Meclisin açılışının 100. yılına 15 Temmuz’lu kutlama

TBMM’nin açılışının 100. yılı dolayısıyla Meclis Başkanlığı’nın hazırladığı kısa filmde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anlatımıyla 15 Temmuz’a özel atıf yapıldı.

BOLD – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, TBMM’nin açılışının 100. yılı nedeniyle yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. 100 kısa film hazırlanacağını, uluslararası ve ulusal toplantılar yapılacağını anlatan Şentop, almanak hazırlanacağını söyledi. Yapılacak kısa filmde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anlatımıyla 15 Temmuz’a özel atıf yapılması dikkat çekti.

BAŞKANLIK SİSTEMİ PARLAMENTONUN GÜCÜNÜ ARTIRIYOR

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre TBMM Başkanı Şentop, parlamento muhabirleriyle yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, 100. yılda düzenlenecek etkinlikleri tanıttı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şentop, yeni hükumet sisteminin parlamentonun gücünü artıran bir sistem olduğunu savundu.

ULAŞILAMAMA ALTYAPI ÇALIŞMALARINDAN KAYNAKLI

Şentop, Meclis’in internet bağlantısı üzerinden “cumhuriyet.gov.tr” web sayfasına engelleme olduğu ve ulaşılamadığı şeklinde çıkan haberi anımsattı. Şentop, yıl sonu olması nedeniyle Meclis’in internet bağlantılarıyla ilgili altyapı çalışmalarının yürütüldüğünü, yalnızca Cumhuriyet’in değil Hürriyet, Google ve Haber 7’nin de internetine ulaşımda sıkıntı yaşandığını, herhangi bir gazetenin, haber sitesinin engellenmesine yönelik bir durum olmadığı gibi, böyle bir niyetin de akıllarının ucundan bile geçmediğini söyledi.

GÜL VE DAVUTOĞLU YOK SAYILDI

Şentop, 100. yıl dolayasıyla yapılacak etkinlikleri de sıraladı. Meclis’teki tarihi konuşmalarla ilgili 15 dakikalık belgeseller etkinliğinde “Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar, Adnan Menderes, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Erdal İnönü, Deniz Baykal, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu” sayıldı. Ancak AKP’li eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu’nun yer alamaması dikkat çekti.

Roboski’den 15 Temmuz’a giden yol: Gizlenen gerçekleriyle Roboski katliamı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder