26 Aralık 2019 Perşembe

Mustafa Cengiz: VAR’dan önce Zorlu kayıtları açıklansın

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, VAR kayıtlarının açıklanması ile ilgili gündeme dahil oldu. Cengiz, Fenerbahçe’ye gönderme yaparak VAR’dan önce Zorlu Center kayıtlarının açıklanmasını istedi.

BOLD – Başkan Mustafa Cengiz, “Zorlu, Türk futbolu için bir milattır, derin yaralar açmıştır” diyerek Koç-Özdemir-Alp zirvesinin açıklığa kavuşmasını istedi. Cengiz, “Kulüp başkanı, TFF başkanı ve MHK Başkanı bir araya gelebilir. Ama bu toplantı özel bir mekanda, daha önce açıklanmadan ve deklare edilmeden yapılamaz. Eğer yapılırsa bunun açıklanması gerekir.

Şimdi bakıyoruz ki bazı kulüpler VAR kayıtlarının açıklanmasını istiyor. 2 noktaya değineceğim: 1- VAR kayıtlarından önce Zorlu kayıtları açıklansın. 2- Biz geçen yıl Konyaspor maçından sonra VAR kayıtları açıklansın diye UEFA’ya, IFAB’a iki kere yazı yazdık. Her ikisinde IFAB bunun yerel federasyonun yani TFF’nin yetkisi dahilinde olduğunu bildirdi. TFF’den kayıtların açıklanmasını istedik, ancak TFF cevap dahi vermedi.” ifadelerini kullandı.

KUŞKULANMAKTA HAKLIYIM YARIŞIN İÇİNDEYİM

Galatasaray başkanı, “Ben bundan kuşkulanmakta haklıyım. Çünkü bu yarışın içindeyim. Kimse rahatsız olmasa da, herkes bunu iyi niyetle görse de, ben Dante’nin sözünde olduğu gibi cehenneme giden yolların iyi niyet taşları ile örülüdür. İyi niyetle ise açıklansın Zorlu’da ne konuştukları…” Cüneyt Çakır, bu görüşmesinden etkilenmiş midir? Öyle görünüyor ki etkilemiş! Görüntü bu. Biz buna karar veremeyiz. Niyet okuyamayız. “ dedi.

KONYA MAÇININ KAYITLARI DA AÇIKLANSIN

Mustafa Cengiz, ilgili düşüncelerini şöyle tamamladı: “Beni başkasına verilen penaltılar ilgilendirir mi? İlgilendirir. Çünkü ben bu oyunun Galatasaray olarak bir parçasıyım. Yarış 18 takımlı. Eğer bir takım feryat ediyorsa, siz onu duymuyor ve kulağınızı kapatıyorsanız, kendiniz feryat ettiğinizde başkalarının kulak kapatmasına alınmayacaksınız! Ben, kimden gelirse gelsin bu feryatların duyulması, dinlenmesi kanaatindeyim.

Şimdi ne istiyorsun, bizim de istediğimiz ‘VAR kayıtları açıklansın’ diyorsun. Biz bunu zaten IFAB’a, TFF’ye başvurup istemiştik. Güzel, işi büyütelim! Tamam VAR kayıtları açıklansın ama geçen yılki Konya maçının VAR kayıtları da açıklansın! O bildiriyi yayınlayan 8 kulüp konuşamaz! Ben olsam utanırım, hicap duyarım. Hiçbir şey artık eskisi gibi değil.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder