27 Aralık 2019 Cuma

TFF, hakem seminerinde eğitim amaçlı VAR kayıtlarını açıklayacak

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin VAR kayıtlarının açıklanması için TFF’ye başvurması üzerine önemli bir gelişme yaşandı. TFF, hakem seminerinde eğitim amaçlı VAR kayıtlarını yayınlayacak.

BOLD – Hakem hatalarının yaşandığı derbiden sonra Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin VAR kayıtlarının açıklanması için TFF’ye başvurması üzerine yaşanan tartışmalarda önemli bir gelişme gerçekleşti. Konuyu değerlendirmeye alan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, devre arasında VAR kayıtlarını sadece eğitim amaçlı olarak açıklamayı planladığı öğrenildi.

HER KULÜP SADECE BİR MAÇ SEÇECEK

Geçen yıldan beri Türkiye’de yaşanan VAR gerilimini düşürmek isteyen ve bu konuda farklı bir adım atmaya hazırlanan TFF, her kulübe sadece bir maç seçme hakkı tanıyacak. Söz konusu maçta hakem konuşmaları açıklanacak. Ancak eğitim semineri şeklinde geçecek bu uygulamaya kulüp yöneticileri katılamayacak.

VAR kayıtlarının açıklanacağı odaya kulüpleri temsilen teknik direktörler, idari menajerler veya sportif direktörler girebilecek. VAR tartışmalarını bitirmek için planlanan bu uygulamaya kulüplerin nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

HAKEMLERDE KAYITLAR YAYINLANSIN İSTİYOR

Süper Lig’de görev yapan hakemler, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile gerçekleşen görüşmede TFF’nin de uygun görmesi halinde isteyen kulüp yöneticisinin Riva’ya gelerek VAR kayıtlarını dinlemesi önerisini gündeme getirdi. VAR kayıtları konusunda çok rahat olduklarını bildiren hakemlerin, “Her büyük maçtan sonra kulüpler, VAR kayıtlarının paylaşılmasını istiyor. IFAB ve VAR protokolüne göre kayıtlar açıklanamıyor ama Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK uygun görürse kulüp yöneticileri istedikleri maçın kayıtlarını Riva’ya gelerek dinleyebilir. Bizim kayıtlarla ilgili hiçbir çekincemiz yok. Fakat bizler kurallar gereği medyaya açıklama yapamıyoruz. Süper Lig’de bu uygulama hayata geçirilirse hem bizler zor durumda kalmaktan kurtuluruz hem de kulüpler pozisyonlarla ilgili tüm diyaloglara ulaşabilirler” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder