24 Aralık 2019 Salı

Bahçeli, Kanal İstanbul’a karşı çıkan muhalefeti ‘şuursuz ve gayrı milli’ ilan etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin hızlandırdığı Kanal İstanbul projesine desteğini açıkladı. Bahçeli, projeye karşı olan muhalefete, “Rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir” dedi.

BOLD – Bahçeli, yazılı açıklama yaparak, son günlerde süren Kanal İstanbul tartışması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, “Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili isabetli ve teşvik edilmiş eleştiri ve teklifleri muhataplarıyla veya kamuoyuyla paylaşmak varken, ‘yapamazsınız, herkes hayır diyor, iktidar olursak para vermeyiz, projeyi iptal ederiz’ demek sorumsuzluk örneğidir.Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir. Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir” dedi. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışılması Türkiye için tehdit ve beka sorunudur.” dedi.

NE GÖTÜRÜP NE GÖTÜRECEĞİ HESAP EDİLMELİ

Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti: “Türkiye’nin bir beka meselesi olduğu kadar bir de siyaset sorunu yeşermiş, özellikle karantinaya alınması gereken kötürüm bir muhalefet anlayışı ayyuka çıkmıştır. Bunun en son misalini Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili devam edegelen bayağı tartışmaların seyir ve sürecinde teferruatlı olarak görmek mümkündür. Söz konusu projeye ucube, cinayet ve ihanet projesi diyen CHP yönetiminin hal-i pürmelali içler acısı, yürek yaralayıcıdır. CHP Genel Başkanı’nın, CHP’li sözcülerin ve CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tezviratla ve kulaktan dolma bilgilerle Kanal İstanbul Projesine cephe açmaları bir defa demokrasi ayıbı, siyasi ahlak kaybıdır. Paralel emellere meraklı olan CHP Genel Başkanı’nın paralel kanallar açıp, parabol yollar yapıp, paramiliter düşler kurmasının önünde de hiçbir mani hal yoktur. Amaçsız siyaset ahlaksız teşebbüslere münhal ve müsaittir. CHP’nin durumu da aynen budur. Projesi’nin ÇED Raporu hazırlanmış, ardından onaylanmış, sonuç itibariyle askıya da çıkarılmıştır. Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir. Elbette mezkur projenin bütün yönleri çok iyi analiz edilmeli, fizibilite çalışmalarıyla birlikte çevreye, ekolojik dengeye, stratejik hedeflere, çok taraflı antlaşmalara ne getirip ne götüreceği basiretle hesap edilmelidir. Kanal İstanbul Projesi’nin ABD donanmasının Karadeniz’e çıkışının ve yerleşmesinin önünü açmak için hazırlandığını söyleyenler sadece yalancı değil, aynı zamanda müfteridir. Mesele rant değil, milli anttır, böyle de olmalıdır.

MONTRÖ SÖZLEŞMESİNİN TARTIŞILMASI BEKA SORUNUDUR

Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışılması Türkiye için tehdit ve beka sorunudur. Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi gereğince, gemiler boğazlardan transit geçme hakkını ücret ödemeden kullanma hakkına sahiptir. Eğer Kanal İstanbul, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne tabi olursa Türkiye hiçbir şekilde geçişlerden de ücret alamayacaktır. Parti olarak samimi tespit ve uyarılarımızı kamuoyuna açıklamak siyasi ilke ve ahlakımızın bir gereğidir.

CHP, İFLAS MÜMESSİLİ

CHP’nin “İktidar olduğumuzda Kanal İstanbul için alınan kredileri ödemeyeceğiz” açıklamalarını yorumlayan Bahçeli, “Türk milleti bozuk, bozguncu, milli ve manevi değerlerle kavgalı, dahası imha ve iflas mümessili CHP’ye iktidar ruhsatını asla ve kat’a vermeyecektir” dedi.

JEOPOLİTİK CAHİLİ

Aynı zamanda Türkiye’nin Libya ile askeri ve güvenlik işbirliği anlaşmasına tepki gösterenlere ise Bahçeli, “Ne işimiz var Libya’da diyen tarih, kültür, jeopolitik cahili kimliksizlerle, sırtını zalimlere yaslayan terörist Hafter aynı çizgide buluşmuş, aynı çemberde birleşmiştir” dedi.

Demirtaş: AKP çürüdü, ilk sandıkta tarihe gömülecekler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder