28 Aralık 2019 Cumartesi

BM verilerine göre 2 haftada 235 bin sivil İdlib’i terk etti

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Suriye’nin İdlib şehrinde 12-25 Aralık tarihleri arasında 235 binden fazla sivilin yerlerinden edildiğini açıkladı.

BOLD – OCHA’dan yapılan yazılı açıklamada “Silahlı çatışmaların sonucu olarak, on binlerce aile güvenli bir yere ulaşmak amacıyla evlerini terk etti. Suriye’nin kuzeybatısında 12-25 Aralık’ta, 235 binden fazla sivil yerinden edildi. Bunların pek çoğu bölgedeki Maret Numan ile diğer ve kasaba ve köyleri terk eden kişilerdi” denildi.

HAREKET EDEMİYORLAR

Euronews’ten Kerem Congar’ın haberine göre BM yetkilileri binlerce ailenin İdlib’in güneyinden kuzeye doğru gitmek istediği ama bu güzergaha yönelik Esad rejimi ve destekçilerinin hava saldırıları ve topçu atışı riskinden korktukları için hareket edemediklerini belirtti. Bunun yanında kış ayının gelmesinden dolayı bölge halkının zor şartlar altında yaşadığı, birçoğunun barınma, ısınma ve gıda gibi insani yardıma ihtiyacı olduğu bilgisi paylaşıldı.

35 KM UZAKLIKTA

İdlib, Türkiye’nin Hatay ili sınırına sadece 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Suriye’nin İdlib şehrindeki sivil savunma ekipleri bombardıman sonucu ölen sivillerin cesetlerini taşıyor. İdlib’e bağlı Maret Numan bölgesi ve kırsalınınsa neredeyse tamamen boşaltıldığı ifade edildi. 15 Aralık’tan sonra Beşşar Esad rejimi ve destekçisi Rusya’nın Suriye’nin İdlib şehrine düzenlediği yoğun saldırılarda 86 sivil hayatını kaybetmişti.

Roboski’den 15 Temmuz’a giden yol: Gizlenen gerçekleriyle Roboski katliamı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder