28 Aralık 2019 Cumartesi

‘Komünist Başkan’dan işçilere yılbaşı ve 1 Mayıs’ta ikramiye

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, işçilere yılbaşı ve 1 Mayıs’ta ikramiye vereceğini duyurdu. Başkan Maçoğlu, aile içi şiddet uygulayan işçilerin bu haktan yararlanamayacağını açıkladı.

BOLD – Tunceli Belediyesi, işçilerine yılbaşı ve 1 Mayıs’ta ikramiye verecek. Ailesine şiddet uygulayan işçiler bu haktan yararlanamayacak.

İÇKİ KUMAR BAĞIMLILARI YARARLANAMAYACAK

Hürriyet’ten İdris Emen’in haberine göre belediye ile Tüm Bel-Sen 25 Aralık’ta 2020-2021 için geçerli olacak Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre işçilere yılbaşında 1250 lira, 1 Mayıs’ta ise 2 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. İçki ve kumar bağımlıları, aile içinde şiddet uygulayanlar ve çok eşli olduğu tespit edilenler haklardan yararlanamayacak. Kadın çalışanlar ise 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ve 5 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde izinli sayılacak.

ŞİDDET UYGULAYANLARA BELEDİYE İŞLEM DE YAPACAK

Sözleşmeyle ilgili konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Toplumsal cinsiyet eşitliği bizim için çok önemli. Bu sözleşmeyi toplumsal cinsiyet eşitliği adına imzaladık. Çalışanlarımızdan birilerinin aile içi şiddet uyguladığı, çok eşli evlilik yaptığı tespit edilirse sözleşmede yer alan haklarını kaybedecek. Aynı zamanda bu kişiler hakkında belediyemiz tarafından disiplin işlemi başlatılacak” dedi.

Roboski’den 15 Temmuz’a giden yol: Gizlenen gerçekleriyle Roboski katliamı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder