24 Aralık 2019 Salı

İstanbul’a hafta sonu kar geliyor

Türkiye bugünden itibaren soğuk havanın etkisi altına girecek ve bir çok il beyaza bürünecek. Ankara’da yarın, İstanbul’da da hafta sonu kar bekleniyor.

BOLD- Türkiye soğuk ve karlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı tahmin haritasına göre yarından itibaren hava sıcaklıklarında düşüş hızlanacak. Birçok şehri etkileyecek karın, yarın Ankara’da, hafta sonu da İstanbul’da yağması bekleniyor.

ANKARA’DA HAVA 1 DERECE OLACAK

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, yarından itibaren yurdun iç ve yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hafta sonu soğumanın etkisiyle kar da etkili olduğu alanı genişletecek. Ankara’da hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar 1 derece dolaylarında seyredecek.

İSTANBUL’A İLK KAR HAFTA SONU DÜŞEBİLİR

Soğuk ve karlı hava dalgası İstanbul’u da etkileyecek. Hafta sonu İstanbul’da hava sıcaklıkları 5 dereceye kadar düşerken, şehir genelinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülebilir.

YURT GENELİ YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre geneli parçalı ve çok bulutlu. Yağışlı geçeceği tahmin edilen yerler de şöyle; Marmara’nın doğusu, Ege(İzmir hariç), Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Erzurum ve Siirt çevreleri. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Bilecik, Kütahya, Konya, Karaman, Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor.

“Malzeme eksik, personel yetersiz” diyen doktora soruşturma açıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder