25 Aralık 2019 Çarşamba

Karadeniz alev alev: ‘Yangınlar 71 noktada devam ediyor’

Karadeniz Bölgesinde, 5 ildeki 71 noktada devam eden yangınları söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın rüzgarla birlikte yayılıyor.

BOLD – Karadeniz Bölgesi’ndeki 5 ilde pazartesi gecesi farklı noktalarda çıkan örtü ve orman yangınları hala kontrol altına alınamadı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası ve rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan alevler, yerleşim yerleri ve tarım arazilerine sıçradı. Dün gün boyu yapılan müdahalelerle yangınların çoğunluğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yeni başlayanlarla birlikte bölgedeki 71 noktada yangınlar sürüyor. Yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar 6 ev kül oldu, toplam 200 hektar arazi kullanılamaz hale geldi.

TRABZON, ORDU, SAMSUN, RİZE VE GİRESUN’DA TOPLAM 71 NOKTADA YANGIN VAR

İtfaiye ve orman müdürlüğü ekipleri; Trabzon‘un altı ilçesindeki sekiz noktada yangınlara müdahale ediyor. Ordu’nun 19 ilçedeki 56 farklı noktada çıkan örtü, fındık bahçesi ve orman yangınları sürüyor. Kentte 22 hektar alan yangınlarda zarar gördü. Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 17 ilçede 153 mahallenin elektrikleri kesildi, 295 trafo merkezinde ise arıza oluştu.

Samsunda ise 9 ilçedeki 13 farklı noktada örtü yangını çıktı. Vezirköprü ve Ladik ilçesindeki yangınlar kontrol altına alındı. İki ilçedeki soğutma çalışmaları sürüyor. Kentteki yangınlarda 4 buçuk hektar örtü alanı yangından zarar gördü.

Rize Ardeşen’e bağlı Eski Armutluk Mahallesinde, merkeze bağlı Karasu ve Taşpınar köylerinde, Güneysu‘ya bağlı Çamlıca Köyünde çıkan yangınlar rüzgarın etkisiyle büyüyerek devam ediyor.
Giresun’da da 7 ilçede 15 örtü yangını çıktı. 114 personel, 41 araç ve vatandaşların desteğiyle 14 yangın söndürülürken, bir noktadaki yangın sürüyor. Kentte çıkan yangınlarda 55 hektar alan zarar gördü.

ARTVİN VE GÜMÜŞHANE’DEKİ YANGINLAR SÖNDÜRÜLDÜ

Gümüşhane‘nin Üçtaş Köyü kırsalı ve Artvin‘in Borçka ilçesinde ise çıkan yangınlar ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Yangınlara bahçe temizliği sırasında yakılan anız ateşlerinin rüzgarın etkisiyle yayılması ve Karadeniz’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava ve şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen elektrik direklerinden çıkan kıvılcımların etkili olduğu ihtimali değerlendiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’daki programını iptal ederek Karadeniz’de orman yangınlarının sürdüğü bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a hareket etti.

3.5 milyar dolara mal olan köprünün yüzde 51’i Çinli firmaya 688 milyon dolara satılacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder