25 Aralık 2019 Çarşamba

Galatasaray’da operasyon üç yıldız gönderiliyor

Galatasaray, devre arasında Feghouli, Belhanda ve Mariano’yu elden çıkarmayı planlıyor. Aslan bu operasyonla bonservis gelirinin yanı sıra 17 milyon euroluk maaş yükünden de kurtulacak.

BOLD – Süper Lig’de zirvenin 10 puan uzağında kalan Galatasaray’da devre arası transfer çalışmaları sürüyor. Sarı-Kırmızılı kulüp, mevcut kadrodaki bazı oyuncularla makul şartlarda yolların ayırarak transfer içinde bütçe oluşturmayı planlıyor. Teknik heyet ve yönetim, öncelikli olarak üç yıldızla devam edilmemesi yönünde karar aldı.

FEGHOULİ-BELHANDA -MARİANO

Sarı-Kırmızılı takımın geçen sezonki şampiyonluğunda önemli rol oynayan Sofianne Feghouli, Younes Belhanda ve Mariano bu transfer döneminde gidebilecek isimler arasında yer alıyor. Terim ve yönetim söz konusu futbolcuların Galatasaray’daki misyonlarını tamamladığına inanılıyor. Belhanda’nın taraftarla yaşadığı sıkıntılar öne çıkarken Feghouli’nin kendini bir türlü toparlayamaması, Mariano’nun ise sahada yüzde yüzünü verememesi nedeniyle satış listesinde yer aldığı ifade ediliyor.

HEDEF MAKSİMUM KAZANÇ

Bu oyuncuların satışa çıkarılmasının arkasında yatan bir diğer neden de ekonomik. Feghouli’nin 2022’ye, Belhanda ise 2021’e kadar kontratı bulunuyor. Bu iki oyuncunun kalan sözleşmelerindeki hak edişleri ve sezon sonu boşa çıkacak Mariano’nun ikinci yarıda alması gereken garanti ücret toplamı 15.7 milyon euro. ‘Bonus’larla birlikte Galatasaray bütçesine yükleri ise 17 milyon euroya kadar çıkıyor. Yönetim halen bu oyuncuların piyasada bir değerinin olduğunu ve buradan maksimum kazancı nasıl sağlayacağının planını yapıyor. Bu üç ismin Şampiyonlar Ligi maçlarında da gereken katkıyı yapmaması da alınan karda etkili oldu.

BİLD YAZDI; MARCELO SARACCHİ GELİYOR

Alman Bild gazetesinin haberine göre; Galatasaray’ın ara transferde anlaştığı ilk isim sol bek oyuncusu Marcelo Saracchi oldu. Sarı Kırmızılılar, 2018’de River Plate’ten 12 milyon Euro’ya Leipzig’e transfer olan; ancak Alman temsilcisinde beklenenin uzağında kalan 21 yaşındaki Uruguaylı ile anlaştı. Galatasaray, Saracchi’yi 1.5 yıllığına kiralayacak. Uruguay Milli Takımı’nda oynamak isteyen ve bu nedenle forma şansı bulabileceği bir takımda yer almak isteyen Saracchi, Milli Takım formasını 4 kez giydi. 1.72 boyundaki Saracchi, Leipzig ile de bu sezon 7 maçta görev aldı ve 1 gol kaydetti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder