28 Aralık 2019 Cumartesi

“Askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’ya asker gönderilmesine karşı çıktı. Meclise getirilecek tezkereye destek vermeyeceklerini açıkladı. “Askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz” dedi.

BOLD – Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle bir araya gelerek gündemi yorumladı. Kılıçdaroğlu, en dikkat çeken açıklamayı Libya konusunda yaptı. CHP lideri şöyle konuştu:

“Libya’ya asker gönderme planı konusunda Meclise getirilecek tezkereye destek vermeyeceğiz. Bizim askerimizin kanlarının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Erlerimizin Arap çöllerinde şehit olmasının gerekçesi ne? Kendisini kefenle karşılayanları Libya’ya göndersin. Türkiye bölgede elbette güçlü olmak zorundadır. Ancak Türkiye iki tarafla da görüşmeli ve barışı sağlayan taraf olmalıdır. (“Atatürk de Libya’ya gitti” açıklaması) Libya zamanında Osmanlı toprağıydı. Osmanlı toprağını korumak için Osmanlı paşasından ne beklenir. O da gidecek oraya mücadele edecek. Sadece o değil ki İnönü de Osmanlı coğrafyasında savaştı. Ama şimdi Libya devletine ait.”

Roboski’den 15 Temmuz’a giden yol: Gizlenen gerçekleriyle Roboski katliamı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder