26 Aralık 2019 Perşembe

Savcılıktan TRT hakkında Osman Öcalan kararı: ‘Haber verme özgürlüğü kapsamında’

İyi Partinin suç duyurusuna cevap veren Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu, TRT’nin Osman Öcalan’ı televizyona çıkarmasını ‘Haber verme özgürlüğü’ kapsamında değerlendirildiğini açıkladı.

BOLD – Devlet Kanalı TRT Kürdi, yenilenen 23 Haziran İstanbul Seçimi öncesinden, PKK Terör Örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi, ‘Kırmızı Bülten’ ile aranan terörist, Osman Öcalan ile bir röportaj yapmış ve yayınlamıştı. Osman Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan’ın mesajını TRT ekranlarından duyurmuştu. HDP’nin İstanbul’dan aday çıkarmaması ve Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini açıklamalarının ardından gelişen olayların, TRT’yi kontrolünde tutan iktidar partisi AKP tarafından organize edildiği yorumları yapılmıştı.

SAVCILIK HABER VERME ÖZGÜRLÜĞÜ DEDİ

Olayın açığa çıkarılması ve sorumluların cezalandırılması için, o dönem, Millet İttifakı ortaklarından İyi Partinin Meclis Grubu, TRT hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılıktan suç duyurusu hakkında dün cevap geldi. Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu, TRT’nin Osman Öcalan röportajını ‘Haber verme özgürlüğü kapsamında değerlendirdi.

TERÖRİSTİ TV’YE ÇIKARMAK SUÇ DEĞİLMİŞ

Karara tepki gösteren eski Devlet Bakanı ve İyi Parti Milletvekili Ahat Andican sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı, “İyi Parti Meclis Grubu olarak O. Öcalan’ın TRT’ye çıkarılışı için suç duyurusu yapmıştık. Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosundan ‘Haber verme özgürlüğü nedeniyle kovuşturmaya gerek yoktur’ cevabı geldi. Yani, bu ülkede kırmızı bültenli teröristi TV’ye çıkarmak suç değilmiş. Tamam mı?”

AKP’li başkandan işsiz gence skandal sözler!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder