8 Eylül 2021 Çarşamba

Abdulkadir Selvi Tayyip Erdoğan’ı yalanladı: Hayat pahalı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik kriz yok, Türkiye rekor seviyede büyüyor” açıklamalarına Abdülkadir Selvi’den yalanlama geldi. Erdoğan’a sufle verecek kadar yakın olan Selvi, “Okulların da açılmasıyla birlikte hayat pahalılığı en önemli sorun haline geldi. Yakıcı bir soruna dönüştü. O nedenle AK Parti’nin çözmesi gereken en önemli sorun hayat pahalılığı. Hatta Afgan mültecilerden bile daha öncelikli bir sorun” diye yazdı.

BOLD – Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ekonomiye dair yapılan bazı anketlerin sonuçlarını paylaştı. Selvi, hayat pahalılığına dikkat çekerek “AK Parti’nin rakibi ne CHP ne de İYİ Parti. AK Parti’nin en büyük rakibi; Ekonomi Partisi” dedi.

MİLLET GEÇİM DERDİNDE

Anketlerin ışığında ekonomi partisi başlığı taşıyan yazısında Selvi, Konsensus ve Optimar araştırma şirketlerinin ağustos ayı anketlerini incelediğini belirterek “Birbirinden farklı sonuçlar var. Ama ortak bir şey ortaya çıkıyor. Millet seçim değil, geçim derdinde” dedi.

İŞSİZLİK BİRİNCİ SIRADA

Vatandaşın sorunlarını anketlere atıf yaparak paylaşan Selvi, “Konsensus’un anketinde yüzde 40.2’yle işsizlik birinci sırada çıkarken onu yüzde 35.8’le hayat pahalılığı takip ediyor. Optimar’ın anketinde ise yüzde 40.9’la ekonomi ilk sırada gelirken üçüncü sırada yer alan işsizliğin oranı 12.5 çıkıyor. İşte size ekonomi partisi” diye yazdı.

MUHALEFETİ DEĞİL EKONOMİ PARTİSİNİ DİKKATE ALIN

Seçimlere giderken AKP’nin muhalefeti değil, ekonomi partisini dikkate alması gerektiğini belirten Selvi, “Ancak halk günlük yaşar. Okulların da açılmasıyla birlikte hayat pahalılığı en önemli sorun haline geldi. Yakıcı bir soruna dönüştü. AK Parti’nin rakibi ne CHP ne de İYİ Parti. AK Parti’nin en büyük rakibi, ‘Ekonomi Partisi’, o nedenle AK Parti’nin çözmesi gereken en önemli sorun hayat pahalılığı. Hatta Afgan mültecilerden bile daha öncelikli sorun” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Eve ekmek götüremiyoruz” diyen esnafa “Ben bunu abartılı buldum” diyerek karşılık vermişti. Esnafa “Al bir keyif çayı iç” deyip kafasına çay fırlatmıştı.

Abdulkadir Selvi Tayyip Erdoğan’ı yalanladı: Hayat pahalı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder