11 Eylül 2021 Cumartesi

Erdoğan yine ağladı: Seçim yakın mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimler yaklaştıkça seçmene duygusal mesajlar vermesiyle biliniyor. Dün de Kahramanmaraş’ta katıldığı bir etkinlikte, 20 yıl önce kendi okuduğu bir şiiri dinlerken Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan’ın hali “ufukta bir erken seçim mi var?” sorusunu akıllara getirdi.  

BOLD ANALİZ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’a ziyaretinde Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde, Türkiye’nin 81 ilinden gelen gençlerle bir araya geldi. Sohbet programı sırasında Erdoğan’a kendisinin yıllar önce seslendirdiği Erdem Bayazıt’ın şiiri dinletildi. Annesi Tenzile Erdoğan’a hitaben okuduğu şiiri, yeniden dinleyen Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA SEÇMENLE DUYGUSAL BAĞ KURMAYA ÇALIŞIYOR

Erdoğan’ın son görüntüsü, daha önce de yaklaşan seçimler öncesi verdiği duygusal görüntüleri akıllara getirdi. Erdoğan’ın siyasi hayatı boyunca her seçim öncesinde ‘gözyaşlarını tutamadığı’ anlardan bazıları ise şöyle:

  • Erdoğan 2004 yerel seçimleri öncesinde katıldığı toplu nikah töreninde “ağlama annem” adlı şarkının çalınması sonucu gözyaşlarını tutamadı.
  • 2007 genel seçimleri öncesinde Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısında kürsüde İstiklal Marşı’nın sözlerini okuyup canlı yayında ağladı.
  • 2009 yerel seçimleri öncesinde “başbakan özel” başlıklı canlı televizyon programına katılan Erdoğan, önce okuduğu bir şiirin görüntüsünün ekrana gelmesi sonrası kendi okuduğu şiiri izlerken canlı yayında ağladı.
  • 2010 referandumu öncesinde AKP grup toplantısında 12 Eylül’de idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun yazdığı son mektubu okuyan ağlayan Erdoğan, canlı yayınlanan bir televizyon programında Ahmet Kaya’nın “Şafak Türküsü” şarkısını dinleyip ağladı.
  • 2011 genel seçimleri öncesinde Erdoğan, grup toplantısında kürsüden gazete haberi okuyup ağladı.
  •  2014 yerel seçimleri öncesinde Mısır’da darbeye direnirken ölen Müslüman Kardeşler üyesi Esma adlı genç kızın mektubuna ağladı.
  • 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde katıldığı bir etkinlikte söylenen türküler üzerine canlı yayında ağladı.
  • 2015 7 Haziran seçimleri öncesinde 28 Şubat konulu bir toplantıda, canlı yayında kendisini izlerken ağladı. Ayrıca 2015 Mayıs ayında Arnavutluk’a yaptığı ziyaret sırasında bir okulda öğrencilerin okuduğu şiir sonrası canlı yayında ağladı.

 

 

 

Sedat Peker’den “yeni ifşalar yolda” paylaşımı

Erdoğan yine ağladı: Seçim yakın mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder