7 Eylül 2021 Salı

Kırım’dan Ankara’ya 15 Temmuz hatırlatması: Rusya Erdoğan’a ne yardım yaptı?

Ankara’nın iki hafta önce Kırım politikası açıklaması sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kırım Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov’dan tehdit gibi açıklama geldi. Muradov, “Türkiye, 15 Temmuz gecesi Türk Cumhurbaşkanı’nın darbeden kurtarılmasına Rusya yönetiminin nasıl yardım ettiğini iyi hatırlamalı” dedi.

BOLD ANALİZ – Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kırım Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov, 15 Temmuz gecesi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın darbeden kurtarılmasına Rusya yönetiminin yardım ettiğini öne sürdü. Türkiye’den bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.

TÜRKİYE RUSYA’NIN 15 TEMMUZDAKİ YARDIMLARINI HATIRLAMALI

Gazeteci Müyesser Yıldız, kendi internet sitesinde 15 Temmuz’da Rusya’nın rolünü kaleme aldı. İki hafta önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Ankara’nın Kırım politikasını tekrarladığını hatırlatan Yıldız, sonrasında ise Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kırım Daimi Temsilcisi Georgiy Muradov’dan Türkiye’ye yönelin tehdit gibi bir açıklama geldiğini hatırlattı. Muradov, Türkiye, 15 Temmuz gecesi Türk Cumhurbaşkanı’nın darbeden kurtarılmasına Rusya yönetiminin nasıl yardım ettiğini iyi hatırlamalı” dedi.

ACABA RUSYA NE GİBİ YARDIMLARDA BULUNDU?

Muradov’un sözlerinden, 15 Temmuz gecesi ve ötesinde bir şeyler olduğu sonucu çıkardığını belirten Yıldız, “13 gün geçtiği halde Muradov’u yalanlayan olmadığına göre, “Acaba Rusya ne gibi bir yardımda bulundu? Türk Milleti’nin bilmeyip de Rusya’nın bildiği ne var?” diye sorsak, cevap veren olur mu? Rusya, 24 Kasım 2015’te Suriye sınırında düşürdüğümüz Rus savaş uçağının filmini yapıyormuş. Film, Rus Savunma Bakanlığı ile işbirliği içinde ve Kırım’da çekiliyormuş. Kim bilir; belki bir gün 15 Temmuz’un da filmini çekerler ve böylece Rusya’nın yardımlarını öğrenmiş oluruz!..” dedi.

ABD YAPTIRIMLARINA RAĞMEN YENİ S-400’LER YOLDA

Rusya’dan aldığı S-400’ler nedeniyle ABD ve NATO ile sorun yaşayan Türkiye’nin, yeni S-400’ler almak için Rusya ile masaya oturduğu ortaya çıktı. Rus silah ihracat kurumu Rosoboronexport’un yöneticisi, Türkiye’ye yeni bir S-400 hava savunma sisteminin satışı için Ankara ve Moskova’nın anlaşma imzalamaya yaklaştığını söyledi. ABD, s-400’ler nedeniyle F-35 projesinden çıkardığı Türkiye’ye CAATSA kapsamında yaptırım uygulama kararı aldı. ABD, yeni S-400’lerin yeni yaptırımlara neden olacağını açıkladı.

PUTİN ERDOĞAN’I AYAKTA BEKLETİP TV’DE YAYINLATTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki yıl önce gerçekleşen Moskova ziyaretinde Putin’in Türk heyetini kabul ettiği salona, “Osmanlı’yı 93 harbinde yenen Rus askeri heykeli” ve Erdoğan ile Putin’in görüştüğü odaya 1783’te Kırım’ı ilhak eden Büyük Katerina’nın heykelini konuldu. Ayrıca Putin Erdoğan ve beraberindeki heyeti 2 dakika bekletip Rus devlet televizyonu kronometre tutarak yayınlattı. Bu durumla ilgili Türk tarafı resmi olarak herhangi bir açıklama yapmadı.

 

 

Muhalefetin KHK’lılar ve 17 Aralık ile imtihanı

 

Kırım’dan Ankara’ya 15 Temmuz hatırlatması: Rusya Erdoğan’a ne yardım yaptı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder