9 Eylül 2021 Perşembe

Türkiye’de müteahhitler bile boykota başladı

Yüksek fiyatlardan şikayet eden müteahhitler boykota başladı. 24 Eylül’e kadar inşaatları durduran müteahhitler, çimento başta olmak üzere malzeme fiyatlarının düşmesini istiyor.

BOLD – Türkiye’de inşaat sektöründe kaos yaşanıyor. Geçen yıla göre ev fiyatları iki kat arttı. 400 bin liralık evler 800 bin liraya satılmaya başladı. Dolar kuruna bağlı olarak artan inşaat malzemelerini gerekçe gösteren müteahhitler de ev yapmayı durdurdu. Çimentodaki fiyat artışına ilişkin Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle de kapsamlı bir soruşturmanın devam ettiğini açıklamıştı.

İNŞAAT MÜTİAHHİTLERİ KONFEDERASYONU KARARI

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararını uygulamaya başladı. Kararın Türkiye genelinde hangi müteahhit gruplarını kapsadığı ise henüz bilinmiyor. Karara ilişkin asılan bir pankartta İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun imzası bulunuyor.

24 EYLÜL’E KADAR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMAYACAK

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), 9 Eylül’de çimento fiyatlarındaki artışı protesto etmek amacıyla 15 gün süreyle yeni sipariş vermeme ve üretimi durdurma kararı almıştı. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu çimento fiyatlarındaki artışın ekonomik gerekçesi olmadığını artışların yüzde 200’leri bulduğunu söylemişti. Devletin hareket geçmesini isteyen sektör temsilcileri, ihracatçı çimento firmalarına fon getirilmesini önermişti. Kararı bugün itibariyle yürürlüğe koyan İMKON, 24 Eylül’e kadar tek bir çivi dahi çakılmayacağını açıkladı.

Konut fiyatları ikiye katlandı: AKP’nin inşaat balonu patlıyor mu?

Türkiye’de müteahhitler bile boykota başladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder