6 Eylül 2021 Pazartesi

Adalet aramak benim için eziyet olmaya başladı

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında tutuksuz yargılanan Ayşe Özdoğan’a verilen 9 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Kanserli haliyle hasta çocuğuna bakmak zorunda kalan ve tekrar hapse girmek istemeyen Özdoğan, “Artık takatim kalmadı” diyerek yetkililere seslendi.

BOLD – Ayşe Özdoğan, özel bir yurtta idarecilik yaptığı için eşiyle birlikte 8 Nisan 2019’da Antalya’da gözaltına alındı. Kalbi delik dünyaya gelen 7 yaşındaki oğlu Burak Hamza’nın durumu göz önünde bulundurularak o dönemde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edebiyat öğretmeni eşi İlker Özdoğan ise tutuklanıp Antalya Döşemealtı Cezaevine gönderildi.

Eşinin tutuklanmasıyla hayatı alt üst olan Ayşe Özdoğan’ın yaşadıkları bunlarla sınırlı kalmadı. Hasta oğluyla tek başına ilgilenmek zorunda kalan Özdoğan’a 7 Kasım 2019’da tıpta çok nadir görülen Maksiller Sinus kanseri teşhisi konuldu ve hemen üst çenesinden ameliyat edildi.

Tutuksuz yargılanan ve ilk mahkemesi 31 Temmuz 2019’da görülen Özdoğan’ın, ikinci mahkemesi 4 Aralık 2019’daydı. Yani ameliyattan tam iki hafta sonra… Çenesindeki dikişler nedeniyle konuşamayan, ameliyatta çok kan kaybettiği için ayakta duramayan Özdoğan o haliyle mahkemeye gitmek zorunda kaldı. Davanın savcı, duruşmaya gelmezse tutuklanacağını söyledi.

O duruşmaya katılan Ayşe Özdoğan, tutuklu eşinin de bulunduğu mahkeme salonunda bayıldı.

SESİNİ SOSYAL MEDYADAN DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Tüm bu ağır ameliyatlardan sonra Ayşe Özdoğan’ın durumu şimdi daha da kritik. Tümör iki gözünün ortasına, beyin sapına çok yakın olan bölgeye sıçradı. Tekrar ameliyat olması çok riskli. Bankasya’da 300 TL para, dernek üyeliği, 4 tanık ifadesi, mesajlaşma programı Bylock ve kapatılan kız yurdunda SSK kaydının olması nedeniyle 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Özdoğan’ın cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Bu haliyle hapse girmek istemeyen Ayşe Özdoğan, sesini Twitter hesabından duyurmaya çalışıyor.

YÜZÜM GÖZÜM ŞİŞMEYE BAŞLADI

Ayşe Özdoğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü etiketlediği son paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Artık takatim kalmadı. Yazmaya twit atmaya da gücüm kalmadı. Telefona bakmaktan yüzüm gözüm şişmeye başladı. Burada adalet aramak benim için eziyet olmaya başladı. Lütfen artık.”

Kanser hastası Ayşe Özdoğan: Çok çaresizim, sesime ses olun!

 

Adalet aramak benim için eziyet olmaya başladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder