6 Eylül 2021 Pazartesi

Filistinli 6 tutsak İsrail’in en yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçtı

İsrail’de Filistinli mahkumların tutulduğu en yüksek güvenlikli hapishaneden 6 kişi firar etti. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, olayı ‘vahim’ olarak niteledi. Filistinli gruplar ise firarı kutladı.

BOLD – İsrail’deki bir hapishaneden 6 Filistinli tutuklu tünel kazarak firar etti. Polis ve askerler Gilboa Hapishanesi’nde yaşanan firar olayının ardından arama çalışmalarına başladı.

Kaçan Filistinlilerden 5’inin İslami Cihad üyesi oldukları, bir kişinin de Fetih Partisi’nin silahlı kanadının eski komutanlarından biri olduğu açıklandı.

Kaçan 6 kişinin, hücrelerindeki tuvaletten kazdıkları bir tünelle firar ettiklerinin anlaşıldığı belirtildi.

Söz konusu hapishane İsrail’de Filistinli mahkumların tutulduğu ülkedeki en yüksek güvenlikli hapishane olarak biliniyor. Hapishane, İrlandalı uzmanların gözetiminde inşa ettirilerek 2004 yılında açılmıştı.

Kaçan mahkumlardan dördünün ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış kişiler oldukları ifade ediliyor.

Kaçakların, cezaevinde aynı koğuşta kaldıkları ve 10 metrelik bir tünel kazdıkları bildirildi.

Kaçan Filistinlileri arama çalışmalarının helikopterler ve insansız hava araçlarının yardımıyla devam ettiği belirtilirken, İsrail Maarif gazetesi, bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiğini ve yoğun arama çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti.

Bir polis yetkilisi kaçan şahısların Batı Şeria’ya ulaşmaya çalıştıklarını düşündüklerini söyledi. Üzerinde durulan bir başka olasılıkta kaçan kişilerin Ürdün sınırına doğru hareket etmesi.

Firar eden kişilerden birinin El Aksa Tugayları’nın komutanlarından Zekeriya Zubeyde olduğu açıklandı. El Aksa Tugayları, özellikle 2000 ve 2005 yılları arasında İsrail’de düzenledikleri saldırılarla adını duyurmuştu.

FİLİSTİNLİ GRUPLAR FİRARI KUTLUYOR

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, olayı ‘vahim’ olarak nitelerken Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, mahkumların kaçış haberini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Barhum, “Bu büyük zafer, düşmanın zindanlarındaki cesur askerlerimizin iradelerinin ve kararlılıklarının yenilemeyeceğini bir kez daha kanıtlamaktadır” dedi.

Gazzeliler de 6 Filistinli tutuklunun İsrail hapishanesinden tünel kazarak firar etmesini, tatlı dağıtıp konvoy oluşturarak kutladı.

Caddelerde tatlı dağıtarak olayı kutlayan Filistinliler, firar eden tutuklu adları ve ‘Siyonist düşmanın hapishanelerinden ikinci büyük firar’ yazılı dövizler taşıdı.

Erdoğan’ın en yakın dostu Afganistan’da Türkiye’yi istemiyor

Filistinli 6 tutsak İsrail’in en yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçtı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder