9 Eylül 2021 Perşembe

AKP ile büyüyen çocuklar mutsuz

Gelecekten umudu olmayan gençler, yurtdışına gitmenin yollarını ararken, AKP döneminde büyüyen çocukların da hayatlarından memnun olmadığı ortaya çıktı. Türkiye, 15 yaş grubundaki öğrencilerin yaşam doyumu ortalamasında son sırada yer aldı.

BOLD – Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) araştırması, Türkiye’deki çocukların büyük bölümünün hayatından memnun olmadığını ortaya çıkardı. 15 yaş grubundaki öğrencilerin yaşam doyumu ortalaması 6,30 puanla son sırada yer aldı.

TÜRKİYE SON SIRADA YER ALDI

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre OECD tarafından ilk gez gerçekleştirilen Sosyal ve Duygusal Beceriler araştırmasının sonuçları açıklandı. 9 ülkenin yer aldığı araştırma sonuçlarına göre İstanbul’daki 15 yaş grubundaki öğrenciler, 6,30’luk yaşam doyumu ortalaması ile diğer ülkelerdeki akranlarının ve uluslararası ortalamanın çok altında kaldı. Benzer bir tablo 10 yaş grubundaki öğrencilere yönelik verilerde de görüldü. İstanbul’daki 10 yaş grubu öğrencilerin yaşam doyum ortalaması 8,10 ile yüksek gerçekleşse de 8,23 puanlık uluslararası ortalamayı yakalayamadı.

BÜYÜKLER DE MUTSUZ

BM’nin 156 ülke arasında yaptığı değerlendirmeyle belirlediği Dünya Mutluluk Raporu’nda Türkiye gerilemeye devam ediyor. 2013 yılında 77 sırada yer alan Türkiye, 104. sıraya geriledi. Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında ilk 10’da 9 ülkenin Avrupa ülkeleri olması dikkat çekti. Raporda Bangladeş ve Ginelilerin Türklerden daha mutlu olması dikkat çekti.

MUTSUZLUĞU TÜİK DE TESCİLLEDİ

Verileri ile tepki çeken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da Türkiye’de mutsuzluğun arttığını ortaya koydu. Ajans Press’in haberine göre 2020 Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre Türkiye’de mutlu insanların sayısı her yıl daha da azalıyor. Geçen yıl Türkiye’nin yüzde 48,2’sinin mutlu olduğu tespit edilirken bu rakam 2019 yılında yüzde 52,4, 2011 yılında ise yüzde 62,1 olarak kayıtlara geçti. AKP’nin iktidarda olduğu 2003 yılında mutlu insan sayısı yüzde 59,6 olarak belirlenirken bu rakam şimdi yüzde 48,2’ye kadar geriledi.

Ahmet Altan esaretten sonra ilk kez konuştu: Kalemini zulme uğrayan insanlar için kullanmalısın

AKP ile büyüyen çocuklar mutsuz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder