10 Eylül 2021 Cuma

Biden aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Sabrımız tükeniyor

Koronavirüsün yeniden tırmanışa geçtiği ABD’de Başkan Joe Biden, aşı karşıtlarına tepki gösterdi. Biden, “Sabırlıyız ancak bu sabrımız tükeniyor. Aşıyı reddetmenizin hepimize sonuçları oluyor” dedi. 

BOLD – Özel sektör çalışanlarına aşı ya da test zorunluluğu getiren ABD Başkanı Joe Biden, aşı olmayanları da aşılarını yaptırmaya davet etti. Koronavirüsün aşı olmayanların yaydığı bir salgına dönüştüğünü öne süren Biden, “Sabırlıyız ancak bu sabrımız tükeniyor. Aşıyı reddetmenizin hepimize sonuçları oluyor. Daha neyi bekliyorsunuz?” dedi.

SALGIN EN FAZLA ABD’Yİ ETKİLEDİ

Aralık 2019’da Wuhan’da ortaya çıkan ve o günden bu yana dünya genelinde 4.5 milyonu aşkın kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs etkisini sürdürüyor. Salgını bitirebilmek için aşılama kampanyaları tüm hızıyla devam ederken, aşı olmayı reddedenlerin sayısı da bir hayli fazla. 41.5 milyon vaka ve 674 binden fazla can kaybıyla virüsün en ağır şekilde vurduğu ABD’de günlük ölen sayısının 2 bini aşması sonrası aşıyla ilgili kritik bir karar alındı.

AŞI ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Bu yıl başında göreve geldiği ilk günden bu yana salgınla mücadele ve aşılamanın en büyük önceliği olduğunu belirten ABD Başkanı Joe Biden, kritik bir karara imza attı. 80 milyonu aşkın özel sektör çalışanına aşı ya da test zorunluluğu getiren Biden, “Sabırlıyız ancak bu sabrımız tükeniyor. Aşıyı reddetmenizin hepimize sonuçları oluyor. Salgın aşı olmayanların yaydığı bir salgına dönüştü. Daha neyi bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 

Herkes onun adaylığını konuşuyor: Abdullah Gül neden sessiz?

Biden aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Sabrımız tükeniyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder