9 Eylül 2021 Perşembe

Sağlık Bakanlığı ‘adrese teslim’ 40 milyon adet Kovid-19 testi ihalesine çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aşı olmayanlara zorunlu hale getirdiği PCR testi için ihaleye çıkıldı. Sağlık Bakanlığı 20 milyon adet Kovid-19 PCR testi kiti satın alacak. Aynı ihalede 20 milyon adet sıvı test de alınacak. İhaleye sadece Türkiye’deki firmalar teklif verebilecek.

BOLD –  Resmi Gazetede yayımlanan ihale ilanına göre Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 20 milyon adet SARS COV-2 Varyant PCR Tespit Kiti ve 20 milyon adet Viral Nükleik Asit Ekstrakte Edici ve Koruyucu Taşıma Sıvısı satın alacak. AKP Hükumeti, işçilere, öğretmenlere, üniversite öğrencilerine ve kapalı alanları kullanacaklara PCR testi şartı getirmişti.

TEKLİFLER 22 EYLÜL’E KADAR VERİLECEK

İhaleye katılacak firmalar 140 lira şartname bedeli ödeyecek. İlk olarak teklif mektubunun yer aldığı zarflar sunulacak. Teklifler, 22 Eylül 2021 en geç saat 12.00’ye kadar Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü IV No.lu Satınalma Daire Başkanlığı’na sunulacak. 20 milyon PCR kiti 20 milyon dezenfektanın tamama için teklif verme şartı bulunuyor.

İÇ PİYASADAN SATIN ALINACAK

Resmi Gazetede yer alan şartnameye göre ihaleye sadece Türkiye’de yer alan firmalar katılabilecek. Türkiye’de birkaç firma bu işi yaptığı için adrese teslim ihale olarak yorumlanan ifadeler Resmi Gazetede şöyle yer aldı: “İç Piyasadan Yapılacak Satınalmalara Ait Ticari Şartname ile ihtiyaç sahibi kurumca hazırlanan teknik şartnamesine uygun olarak, ihale ek şartları listesinde belirtilen şartlar dahilinde, açık teklif usulü ile iç piyasadan satın alınacaktır”

KOVİD 19 AŞILARINI DA ARACI FİRMAYLA GETİRTMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, Çin’den aldığı Sinovac aşılarını getirmek için de aracı firma kullanmıştı. Bakanlık aracı firmanın kullanılmadığı açıklamasında ısrar etmişti. Ancak muhalefet partisi milletvekillerinin ısrarı ve TRT muhabirinin Çin’den yola çıkan aşılarla çektirdiği fotoğraflar Keymen firmasını ortaya çıkarmıştı. Firmanın AKP’ye yakın olduğu iddia edilmişti.

Sağlık Bakanlığı ‘adrese teslim’ 40 milyon adet Kovid-19 testi ihalesine çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder