9 Eylül 2021 Perşembe

MHP yine ‘gereğini’ yaptı: Bu sefer tören izlemeye gelen vatandaş nasibini aldı

İzmir’in kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen Zafer Yürüyüşü’nde, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun korumaları ile töreni izlemek isteyen vatandaşlar arasında yer kavgası çıktı. Birçok siyasetçinin ortasında kaldığı arbede MHP’lilerin yürüyüşe devam etmesiyle son buldu. Türkiye’de Cumhur İttifakını eleştiren birçok siyasetçi ve gazeteci saldırıya uğradı. MHP, son yıllarda saldırıya uğrayan siyasetçi ve gazetecileri hedef göstermekle eleştiriliyor. MHP’li isimler en son şarkıcı Nihat Doğan’ı Twitter da ‘Gereğini yaparız’ diyerek tehdit etmişti.

BOLD – İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen Zafer Yürüyüşü’nde, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun korumaları ile bir vatandaş arasında ön sıra tartışması yaşandı.

İddiaya göre; MHP’li korumalar, Osmanağaoğlu’nu protokolün de olduğu ön sıraya geçirmek için bir yurttaşı omzundan çekti. Yurttaşın “Ne çekiyorsunuz kardeşim” diyerek karşılık vermesi üzerine gerginlik tırmandı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi birkaç dakika süren arbedenin içinde kaldı. Arbede, çok sinirlendiği objektiflere yansıyan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in teşkilat mensupları ve korumalara “Yürüyün lan, yürüyün” diye bağırıp ilerlemeye devam etmesiyle sona erdi.

CHP’Lİ VEKİL ÖN SIRAYA GETİRDİ

Kısa süre sonra ise CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, arka sıralarda kalan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun yanına giderek onu ön sıraya getirdi. CHP’li Serter, MHP’li Osmanağaoğlu ile birlikte “İzmir’in Yeniden Doğuşu Vatanın Kurtuluşu, 9 Eylül Kutlu Olsun” yazılı pankartı tutup ön sırada yürüdü.

BENİ BOĞMAKLA TEHDİT EDİYOR

Show TV’deki programında Kürtçe konuşan kişiyi yayından alan Didem Arslan Yılmaz’ı 28 Ağustosta sosyal medya hesabından eleştiren Nihat Doğan, MHP’li yöneticiler tarafından tehdit aldığını açıkladı.

MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba, Nihat Doğan’ı “Türk düşmanı Nihat, fazla açılma boğarlar” sözüyle tehdit etti.

Nihat Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi etiketlediği paylaşımında, “İstanbul il başkan yardımcınız beni boğmakla ölümle tehdit ediyor. Her daim boğmak öldürmek tehdit etmekten başka hiç bir vasfı olmayan bu adam partinize yakışıyor mu ? Sayın Devlet Bahçeli” dedi.

Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdür yardımcısı tarafından da tehdit mesajı aldığını açıkladı.

TEHDİT ETMEZ GEREĞİNİ YAPAR

Nihat Doğan’a hakaret dolu bir tehdit mesajı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdür yardımcısı M. Bilal Aydın’dan geldi: “Ülkücü tehdit etmez, gerekirse eğer gereğini yapar embesil Nihat! Düğmene kim bastı bilmiyorum ama sürekli ‘Kürt’ kimliğini kullanıp ayrıştırıyorsun. ‘Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı!’ diyen liderin evlatlarının kesip attığı tırnak bile olamazsın.”

Türkiye’de gazeteci ve siyasilere yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Gazeteci Levent Gültekin, 20-25 kişinin saldırısına uğramasının yankıları sürüyor. Özdağ, Uğuroğlu ve Hatipoğlu saldırıların arka planını Independent Türkçe’ye yorumladı

CUMHUR İTTİFAKI ELEŞTİRENLER SALDIRIYA UĞRADI

Son yıllarda Cumhur İttifakı ve özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştiriler yapan gazeteci ve siyasetçilere yönelik onlarca saldırı gerçekleşti.

Levent Gültekin, Yavuz Selim Demirağ, Sabahattin Önkibar, Murat İde ve daha birçok kişi saldırıya uğradı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, ‘vatan haini’ diye bağıran 4 kişinin saldırısına uğradı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Sakarya’daki evi kurşunlandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde birileri tarafından dövülerek hastanelik edildi. Özdağ ile aynı gün Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT TV programcısı avukat Afşin Hatipoğlu saldırıların hedefi oldu.

Devlet Bahçeli ise sosyal medya hesabından eleştirilere verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı: “Kıytırık bir yer edinmek için muhalefet edenler, mıymıntı bir çıkar için yalan söyleyenler MHP’yi suçlamak, suçlu göstermek gayesiyle diktikleri nifak fidesinin boy atmasını bekliyorlar. Ancak dün başaramadılar, bugün de yapamayacaklar. Tarihi kervanımızı durduramayacaklar.”

KHK’lı öğretmen: Afyon TEM’de işkence gördüm, beni tahliye ettiler, eşimi tutukladılar

MHP yine ‘gereğini’ yaptı: Bu sefer tören izlemeye gelen vatandaş nasibini aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder