8 Eylül 2021 Çarşamba

Berat Albayrak’ın kötü şöhretinin yeni sahibi belli oldu

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun enflasyonla ilgili söylem değiştirdiği açıklamaları sonrası dolar yeniden yükselişe geçti. Son açıklamasıyla döviz kurunu hareketlendiren Kavcıoğlu bu alanda kötü şöhrete sahip Berat Albayrak’tan bayrağı devraldı.

BOLD – Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bakanlığı esnasında ekonomiye dair açıklamaları sonrası gözler dolara çevriliyordu.

Berat Albayrak

DÖNECEK SÖYLENTİSİ BİLE DOLARI HAREKETLENDİRDİ

Şubat ayında Albayrak’ın yeniden göreve geleceği konuşulurken dolar bir anda yükselişe geçti. Şubat ayında uzun bir sürenin ardından ilk kez 7’nin altına inen Dolar/TL kuru Albayrak’ın tekrar göreve dönebileceğine ilişkin haberler sonrası 7,44’ü test etti.

DOLARDA KAVCIOĞLU HAREKETLİLİĞİ

Albayrak sonrası durgun bir seyir izleyen dolar uzun süredir 8,40-8,50 TL civarında seyrediyordu. Geçen haftadan bu yana düşüşe geçen dolar kuru Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarıyla canlandı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun enflasyonla ilgili açıklamaları sonrası dolar yeniden yükselişe geçti.
Türk lirası, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun çekirdek enflasyonun olağanüstü koşullardan ötürü önem kazandığını belirtmesinden sonra, dolar karşısında sabah saatlerinde yaşadığı kayıpları sürdürerek, çarşamba günü en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. Güne 8,35 ile başlayan dolar/TL, Kavcıoğlu’nun konuşması sonrasında 8,48‘i gördü. Euro da yeniden 10 TL’yi gördü.

Daha önceki açıklamalarında “beklenen ve gerçekleşen enflasyonun üzerinde faiz vereceğiz” diyen Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon faizi aşınca “çekirdek enflasyon önemli” diyerek söylem değiştirdi.

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILACAK

Kavcıoğlu’nun sinyalini verdiği bu açıklamasından sonra gözler çekirdek enflasyona çevrildi. Çekirdek enflasyon ağustos yüzde 16,6’ya gerilemişti. Saray’ın faiz indirimi beklentisine cevap verebilmek için tutunacak dal arayan Kavcıoğlu bu orana sımsıkı sarıldı. 23 Eylül’de ya politika faizini yüzde 19’da sabit tutacak ya da yüzde 18’e doğru inmesi için düğmeye basacak.

Son açıklamasıyla doları yükselten Kavcıoğlu bu alanda kötü şöhrete sahip Berat Albayrak’tan bayrağı devraldı.

Erdoğan’ın ucuz kredi operasyonu başladı: Merkez Bankası Başkanı konuştu dolar fırladı

Berat Albayrak’ın kötü şöhretinin yeni sahibi belli oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder