7 Eylül 2021 Salı

Geçen hafta iki meslektaşlarını kaybeden KHK’lı hakim ve savcılara operasyon

Hakim Gülsüm Coşar, KHK ile ihraç edildikten sonra mülteci olarak bulunduğu Almanya’da geçen hafta rahatsızlanarak vefat etti. KHK’lı eski Yargıtay Üyesi Mahmut Kış da geçen hafta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. KHK’lı iki hakimin ölümünün üzerinden bir hafta geçmeden KHK’lı 25 hakim – savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

BOLD ANALİZ – 15 Temmuz sonrası Gülen Hareketi mensubu oldukları iddiasıyla ihraç edilen hakim-savcılara yönelik baskılar sürüyor. Son olarak Ankara merkezli 18 ilde KHK’lı 25 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

KHK’LI HAKİM SAVCILAR İÇİN GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 KHK’lı hakim-savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Ankara merkezli 18 ilde eski hakim ve savcılar için gözaltı kararı verildiği belirtilerek, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

31 YAŞINDAKİ HAKİM GURBETTE YAŞAMINI YİTİRDİ

Gaziantep’te hakim olarak görev yapan Gülsüm Coşar(31), 31.8.2016 günü OHAL KHK’larında yer alan hükümlere dayanılarak HSYK tarafından ihraç edildi. Hakim Coşar’ın savcı olan eşi Aykut Coşar da aynı tarihte ihraç edildi. Savcı Aykut Coşar, daha sonra hakkında açılan davada tutuklandı. 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan savcı Aykut Coşar, halen Gaziantep cezaevinde bulunuyor. Gülsüm Coşar ise 5 yaşındaki oğlu Yusuf ile mülteci olarak bulunduğu Almanya’da geçen hafta rahatsızlanarak vefat etti. Genç yaşta vefat eden hakim Gülsüm Coşar, Ankara’da Sincan Cimşit Mezarlığında toprağa verildi.

KHK’LI YARGITAY ÜYESİ KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında yargılanan Yargıtay eski üyesi, KHK’lı Mahmut Kış vefat etti. Talimatla Yargıtay üyeliğine seçildiği, Bylock kullandığı ve tutuklu bir meslektaşının çocuğuyla ilgilendiği iddialarıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kış, tutuksuz yargılanıyordu. Kış, 2018’de mahkemede yaptığı savunmada “Meslek hayatım boyunca hukuktan hiç ayrılmadım.” demişti. Mahmut Kış’ın avukatı Hatice Yıldız, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Müvekkilim Yargıtay eski üyesi Mahmut Kış dün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiş. Zerafet abidesi bir şahıstı. Bu sürecin onu çok yorduğunu söylemişti. Sevenlerine sabırlar diliyorum.” dedi.

26 AY HAPİS YATAN KHK’LI HAKİM KORONADAN ÖLDÜ

15 Temmuz’un ardından mesleğinden ihraç edilen, 26 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan eski Hakim Mehmet Dölen, haziran ayında yakalandığı Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve tahliye edildikten sonra koronavirüse yakalanıp vefat eden Dölen’le ilgili arkadaşı Avukat Ömer Turanlı, Dölen’in vefat etmeden önce tutuklanmasına sebep olanlara hakkını helal etmediğini yazdı. Turanlı, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı: “Maalesef cadı avından bu dostum da nasibini aldı uzun zaman cezaevinde kaldı ve tahliye oldu. Babasına en son şunu söylüyor; “…babacığım herkese hakkımı helal ediyorum ama tek bir kişiye helal etmiyorum, 27 senelik arkadaşım olan S.Y’ ye helal etmiyorum, Mahkeme-i Kübra’da onu bekleyeceğim ve onunla hesaplaşacağım…” diyerek huzurla bu dünyadan göçüp gidiyor… Tek tek söyleyip cemaatçi diye ihbar ediyor. Hey gidi S.Y değdi mi? Ey S.Y çok tövbe et çok… Ruhun şad olsun Mehmed’im , canım kardeşim.”

KHK’LARLA 4 BİN HAKİM SAVCI MESLEKTEN ATILDI

15 Temmuz gecesi ve sonrasında KHK’larla 4 bine yakın hakim ve savcı meslekten ihraç edildi. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, HSYK üyesi ve Müsteşarlık görevlerinde bulunan Birol Erdem, Yargıtay’da yargılandığı davada ‘itiraflarda’ bulundu. Erdem, 2013 yaz aylarından itibaren Gülen Hareketine yakın olduğu gerekçesiyle hakim-savcıları fişlediklerini itiraf etti. Erdem, fişleme toplantılarını Yargıtay üyesi Harun Kodalak, HSK üyesi Halil Koç, Cumhurbaşkanlığından Metin Kıratlı ve AYM üyesi Basri Bağcı’yla yaptıklarını itiraf etti. Eski HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz da yargı camiasında darbeye karıştığını, bizzat içinde olduğunu ispat ettikleri kimse olmadığını belirterek, hakim ve savcıları ihraç etme konusunda Bylock’un ellerini kolaylaştırdığı itirafında bulunmuştu.

KHK’lı hakim Gülsüm Coşar, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Geçen hafta iki meslektaşlarını kaybeden KHK’lı hakim ve savcılara operasyon yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder