8 Eylül 2021 Çarşamba

Twitter ‘mavi tik’ isteyen Turgay Güler’i neden aşağıladı?

Sosyal medya platformu Twitter’a hesabını onaylaması içi başvuru yapan Akşam yazarı Turgay Güler, kendisine gönderilen olumsuz cevabı milli güvenlik sorunu olarak niteledi. Öte yandan Twitter’ın Güler’e yönelik cevap metninde kullandığı ifadeler tartışma konusu oldu. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Öznur Küçüker Sirene, Twitter’ı Güler’i aşağılamakla suçladı.

BOLD – Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler, Twitter’ın ‘mavi tik’ başvurusuna verdiği cevapla gündemde. Onaylı hesap başvurusunun reddedilmesine tepki gösteren Güler, sosyal medya platformunun tavrının “milli güvenlik sorunu” olduğunu iddia etti.

Asıl gündem olan konu ise Twitter’ın başvuruyu reddettiği açıklaması. Güler’e göre, Twitter’ın kendisine gönderdiği mesajda aşağılayıcı ifadeler yer alıyor.

Twitter’dan gelen mesaj şöyle: “Twitter hesabının onaylanması için gönderdiğin isteği inceledik. Sağlanan kanıt saygınlık kriterlerimize uymadığı için bu hesap şu anda onaylanmayacak. Sonuç olarak, istekle ilişkili hesabın dikkate değer bir kişi, kuruluş veya marka olduğunu güvenilir bir şekilde onaylayamadık. Onaylanmakla ilgili yönergelerimizi gözden geçirmek istersen lütfen Yardım Merkezimize uğra. Bu hesabın ileride onay almak için iyi bir aday olduğuna inanıyorsan, 30 gün sonra tekrar göndermeni öneririz.”

Güler’in sosyal medyadan paylaştığı bu mesaj kısa sürede gündem oldu. ‘Twitter Turgay Güler’i tiklemedi’ etiketine binlerce yorum geldi.

OLDU OLACAK KÜFRETSEYDİNİZ!

Güler’in tepkisi ise şu şekilde: “Oldu olacak bir de küfür etseydiniz!!!! Twitter hesabımı onaylamamış bunu göndermiş. Yuh diyorum. Bu artık bir milli güvenlik sorunudur!”

AŞAĞILAYICI BİR CEVAP

Twitter’in cevabını aşağılayıcı bulan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Öznur Küçüker Sirene paylaşımında “Muhalif basın Turgay Güler’in bu mesajı ile dalga geçiyor ama hakikaten Twitter’ın “saygınlık kriterlerimize uymuyor” tarzındaki cevabı çok uygunsuz değil mi? O ne demek yahu? Turgay Bey’in 850 binden fazla takipçisi ve gazetecilik deneyimi var. Bu nasıl aşağılayacı bir cevaptır?” ifadelerini kullandı.

ARTIK UÇMUŞLAR

Twitter’a hak verenler de var. Gazeteci Nasuh Bektaş, “Twitter’ın Turgay Güler’in tiklememesi milli güvenlik sorunuymuş. Kendilerini nerelerde görüyorlarsa artık uçmuşlar. İvedilikle genelkurmay seferberlik ilan edip, Twitter’a savaş açmalı. Turgay Güler tiklenene kadar savaşmalı” dedi.

GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR

Gazeteci Serhat Burak Kuru da Twitter’ın mesajını şu şekilde yorumladı: “Güzel şeyler de oluyor: Twitter, Turgay Güler’in ‘mavi tik’ başvurusunu,  ‘Hesabın dikkate değer bir kişi, kuruluş veya marka olduğunu güvenilir bir şekilde onaylayamadık’ cevabını vererek reddetmiş.”

Berat Albayrak’ın kötü şöhretinin yeni sahibi belli oldu

Twitter ‘mavi tik’ isteyen Turgay Güler’i neden aşağıladı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder