7 Eylül 2021 Salı

Devlet Bahçeli yerden yere vurmuştu: Cumhur İttifakı’nın Ali Erbaş ile imtihanı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın son dönemdeki açıklamaları Cumhur İttifakı’nı da sarsıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, düşen oyları Diyanet üzerinden toplamaya çalışıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise Erbaş’ın cumhuriyeti hedef alan sözlerine tepki verdiği biliniyor.

BOLD ANALİZ – Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Erdoğan’ın talimatıyla yeni yargı yılı açılışı, subayların göreve başlaması gibi bütün açılışlarda boy gösteriyor. Osmanlı Devleti dönemindeki Şeyhülislam modelini hayata geçirmek için ilk adımı atan Erdoğan, Erbaş’ı yanında gezdiriyor. Cami açılışları ve imam cübbeli Erbaş’ın ön plana çıkarılmasıyla zirveye çıkan din motifli döneminin Halifeliğin ilanıyla taçlandırılacağı belirtiliyor.

BAHÇELİ ERBAŞ’A DUR DİYECEK Mİ?

Erdoğan, ekonomik kriz, yoksulluk ve geçim sıkıntısıyla boğuşan muhafazakar seçmeni din ile AKP’de tutmaya çalışıyor. Erdoğan’ı her konuda destekleyen Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Bahçeli’nin tavrı merak ediliyor. Bahçeli’nin Erbaş’ın protokolde öne alınması ve açıklamalarına tepki gösterdiği ifade ediliyor.

ERBAŞ’IN KADİR MISIRLIOĞLU ZİYARETİNE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bahçeli, 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı yerden yere vurmuştu. Partisinin grup toplantısında Erbaş’ı hedef alan Bahçeli, Atatürk’e her gün hakaretler yağdıran Kadir Mısıroğlu’na ziyaret etmesine sert tepki gösterdi. Bahçeli konuya ilişkin olarak “Fesli provokatörü, meczubu ziyaret için bula bula 9 Kasım’ı mı buldun? Yılın diğer tarihleri torbaya mı girdi? 10 Kasım’dan bir gün önce mi hasta ziyaretini hatırına getirdin?” demişti.

NE İSTİYORSUN CUMHURİYETTEN?

Bahçeli, “Mustafa Kemal’e inançlarımıza uymayan şekilde saldıran şahsı 10 Kasım’ın arifesinde ziyaret etmek nasıl bir aklın mahsulüdür? ’10 Kasım saat 9’u 5 geçe kenefe gidin’ diyen, Yunan galibiyetine özlem çeken çukur şahsiyete geçmiş olsun demek bunu da milletimize kafa tutar gibi ulu orta yapmak, fesli münafığı manen onaylamak, arka çıkmak değil midir? Ne istiyorsunuz cumhuriyetten?” ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ’NİN İKİ SEÇENEĞİ VAR

3 yıl öncesinde Erbaş’a ağır eleştiriler yönelten Bahçeli’nin Erdoğan’ın Diyanet odaklı yeni dönemine nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor. Bahçeli’nin önünde iki seçenek duruyor.

  • Bahçeli 3 yıl önceki çizgisini hatırlayarak Erbaş’ı kendi görev alanına dönmeye zorlayacak.
  • Erdoğan’ın din odaklı yeni dönemine ayak uydurarak Erbaş’ın açıklamalarına sessiz kalacak.

Devlet Bahçeli yerden yere vurmuştu: Cumhur İttifakı’nın Ali Erbaş ile imtihanı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder